Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-28 05:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/tiger-woods-skadad-i-singelolycka-ford-till-sjukhus/

Sport

Tiger Woods skadad i singelolycka – opererad för benskador

00:59. Golfstjärnan Tiger Woods vårdas på sjukhus sedan han skadats svårt i höger ben, med flera frakturer och en krossad vrist.

Golfstjärnan Tiger Woods vårdas på sjukhus sedan han skadats svårt i höger ben, med flera frakturer och en krossad vrist, i en singelolycka i Los Angeles. Woods opererades natten mot onsdagen och återhämtar sig nu.

– Han har haft tur som klarat sig med livet i behåll, berättar den förste polisen på plats vid en presskonferens.

Olyckan inträffade strax efter klockan 07 på tisdagsmorgonen lokal tid, 16-tiden svensk tid. Av hittills okänd anledning förlorade Tiger Woods kontroll över sin bil som korsade en låg refug och sedan fortsatte över den motsatta körbanan, missade en telefonstolpe och fortsatte vidare ut i terrängen.

Olyckan ägde rum på Hawthorne Boulevard mellan Rolling Hills Estates och Rancho Palos Verde i nordvästra Los Angeles.

Sheriff Alex Villanueva berättade vid en presskonferens vid midnatt att den första patrullen var på plats sex minuter efter det att de fått larmet från en granne som hört kraschen:

– Bilen verkar ha kört fortare än normalt. Det finns inga bromsspår men vägen är lite brant och där finns en kurva och det har hänt flera olyckor där tidigare. Det kommer att ta dagar eller veckor innan utredningen är klar, sa Villanueva.

Olyckan inträffade på en olycksdrabbad sträcka, berättade flera av poliserna vid presskonferensen. Vicesheriff Carlos Gonzalez, som var förste polis på plats, berättade att Woods hade haft bältet på sig och var vid medvetande.

Foto: KABC-TV/AP

– Jag frågade vad han hette och han svarade att han hette Tiger och då kände jag igen honom. Han verkade lugn och inte orolig då. Men så kan det vara i bilolyckor. Det kan hända att de som drabbas inte känner sin smärta, sa Carlos Gonzalez.

– Jag har sett dödliga trafikolyckor. Det var väldigt tur att mr Woods klarat sig med livet i behåll, sa han vidare.

Woods fördes i ambulans till Harbor-UCLA Medical Center, där han har opererats för flera splitterfrakturer i sitt högra ben, benbrott där benvävnaden splittrats eller krossats.

I ett uttalande via Woods Twittersida natten mot onsdagen, lokal tid, meddelas att stjärnan är färdigopererad, att han är vaken och återhämtar sig på sjukhuset.

Poliserna Osby och Villanueva sa också att det i nuläget inte finns några belägg för att det skulle vara några droger eller alkohol inblandade och inga tecken på att Tiger Woods skulle ha varit påverkad av något.

Tiger Woods under en träningsrunda i Los Angeles i söndags.
Tiger Woods under en träningsrunda i Los Angeles i söndags. Foto: Ryan Kang

Bilder från olycksplatsen visar hur bilen träffat en skylt med texten Rolling Hills Estates innan den kraschade och blev liggande på sidan ett tiotal meter från Hawthorne Boulevard.

Tiger Woods hade lämnat ett hotell där han filmats för en tv-inspelning, skriver TMZ. När han strax före klockan 07 körde från platsen verkade han upprörd och var nära att köra på producentens bil, uppger en person i inspelningsgruppen för TMZ.

Dagarna före hade Tiger Woods fungerat som värd för Genesis Invitational golf tournament på Riviera Country Club i Pacific Palisades i västra Los Angeles.

Golfstjärnan har haft upprepade problem med ryggen och i en intervju på söndagen sa Woods att han inväntade resultatet av en röntgenundersökning efter att i december ha genomgått sin femte ryggoperation.

Han fick då frågan om han hoppades kunna delta i Masters om sju veckor och svarade då:

– Gud, jag hoppas det.

Tiger Woods är en av historiens vinstrikaste golfspelare med 15 majortitlar. Den senaste vann han 2019, den första 1997. De senaste åren har karriären präglats av flertaliga skadeuppehåll, och efter tisdagens olycka väcks nu frågor om hans förmåga att på nytt ta sig tillbaka till världstoppen.

Golfstjärnans karriär har också kantats av ett antal icke golfrelaterade händelser. 2017 dömdes han för vårdslöshet i trafiken, efter att polisen hittat honom sovandes bakom ratten på sin bil, påverkad av smärtstillande preparat.

https://twitter.com/BarackObama/status/1364391500864499715?s=20

Många uttryckt sitt stöd för den flerfaldige majormästaren efter olyckan, bland annat president Barack Obama som önskar Woods en snabb återhämtning.

”Om det är något vi lärt oss över åren är det att inte räkna bort Tiger”, skriver han i ett uttalande.

Donald Trump, som spelat golf med Tiger Woods vid flera tillfällen, publicerade även han på tisdagskvällen ett uttalande: ”Bli bra snart, Tiger. Du är en sann mästare.”

Ämnen i artikeln

Tiger Woods
Golf

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt