Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-26 15:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/tillbaka-i-eliten-rolf-goran-bengtsson-rider-i-goteborg/

Sport

Tillbaka i eliten – Rolf-Göran Bengtsson rider i Göteborg

Tillsammans med Carlyle vann publikfavoriten Rolf-Göran Bengtsson förra året den prestigefyllda Grand Prix-hoppningen.
Tillsammans med Carlyle vann publikfavoriten Rolf-Göran Bengtsson förra året den prestigefyllda Grand Prix-hoppningen. Foto: Thomas Johansson/TT

Förra året vann publikfavorit Rolf-Göran Bengtsson Grand Prix-hoppningen under de internationella tävlingarna i Göteborg.

Sedan dess har mycket förändrats. Den tidigare EM-guldmedaljören har förlorat sin bästa häst.

Hans start i årets tävlingar var därför inte självklar, men på måndagen kom beskedet att Bengtsson får chansen att försvara segern.

– Det är alltid en väldigt bra känsla att rida in i Scandinavium inför publiken där, säger Rolf-Göran Bengtsson i ett pressmeddelande.

På tisdagen presenterades de fem svenska hoppryttarna som har fått förbundskapten Henrik Ankarcronas sista biljetter till de traditionella internationella hästtävlingarna i Göteborg som avgörs nästa vecka.

Utöver Rolf-Göran Bengtsson kommer Linda Heed, Erica Swartz, Emma Emanuelsson och Daniel Svensson till start.

Rolf-Göran Bengtsson var länge svensk hoppsports största affischnamn, och han var också den första svensken som vann EM-guld individuellt.

Men de tre senaste mästerskapen har Bengtsson inte tagit plats i de svenska mästerskapslagen eftersom han inte har haft någon tillräckligt bra häst.

Förra året, när han tillsammans med hästen Carlyle vann den prestigefyllda Grand Prix-hoppningen inför den jublande publiken i Scandinavium, föddes hoppet om att han åter skulle bli en mästerskapsryttare igen.

I höstas skildes dock Bengtsson och Carlyles vägar åt när hästen fick en ny ryttare.

Nu får han därför börja om på nytt igen.

Med sig till Göteborg kommer Rolf-Göran Bengtsson den här gången att ha Ermindo, som han planerar att rida i GP-klassen, och Cassilano.