Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-02 09:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/timra-vann-i-hemmafest-alskar-publiken/

SPORT

Timrå vann i hemmafest: ”Älskar publiken”

Första hemmamatchen i serien för Timrås hemvändare – då blev det festligt, folkligt och fullsatt.

Och seger med 3–1 över Linköping.

– Helt fantastiskt, jag älskar publiken här, säger forwardsstjärnan Jonathan Dahlén, som gjorde sitt första SHL-mål, till C More.

TT Text

Timrå började ju säsongen med att välta Frölunda, en av guldfavoriterna på förhand, på bortaplan och de tre friska hemvändarna var tongivande.

Den fjärde, Anton Wedin, är inte spelklar ännu efter en axelskada.

Emil Pettersson gjorde två mål, däribland segermålet i straffläggningen.

Jonathan Dahlén och Anton Lander stod då för varsin passningspoäng.

Hemvändarna var bärande även i hemmapremiären inför ett utsålt NHC Arena (5 800 åskådare) – även om nye forwarden Nick Halloran blev tvåmålsskytt.

Emil Pettersson låg bakom hemmalagets ledningsmål i den första perioden. Linköpingsmålvakten Marcus Högberg räddade visserligen hans skott i numerärt överläge, men släppte retur och Nick Halloran, ny från Örebro, kunde slå in returen i öppet mål.

Ty Rattie, i fjol i Timrå, kvitterade i numerärt överläge efter 14.42 av andra perioden. Men bara 51 sekunder senare kunde Jonathan Dahlén ge Timrå ledningen på nytt – även det i numerärt överläge. Stjärnan har genom åren öst in mål i Timrå – men detta var hans första i SHL.

– Kul. Det är en fin passning från Robin (Hanzl), bara att åka in och sikta. Alltid kul att göra första målet för säsongen, jag hade en del chanser innan dess, säger Dahlén.

I början av tredje perioden kunde Anton Lander bryta ett dåligt spel från Linköpings backbjässe Jonas Junland och ge Nick Halloran öppet läge till sitt andra mål för kvällen och 3–1.

En annan hemmaspelare som lyste för andra matchen i rad var målvakten Jacob Johansson. Linköping vann skottstatistiken med 26–15, men Johansson tog alla skott utom ett.

För Linköping, som redan har spelat tre matcher, har säsongen börjat nattsvart med tre raka förluster, varav en efter förlängning. Klubben har missat slutspel fyra säsonger i rad och plockat in några högklassiga nyförvärv – utan resultat så här långt.

Forwarden Markus Ljungh, som hade tre ramträffar, säger till C More:

– Vi har några i ramen, det är så ibland, men det gäller att göra mål. Vi gjorde en bättre match än mot Skellefteå, men självförtroendet är inte på topp.

Ämnen i artikeln

Timrå IK
Ishockey SHL

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt