Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-16 20:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/tog-andra-raka-for-forsta-gangen-pa-tva-ar/

Sport

Tog andra raka – för första gången på två år

Kalmars Nils Fröling gratulerar Kalmars Romario Pereira Sipiao efter att den sistnämnde gjort 0-1 under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Falkenbergs FF och Kalmar FF på Falcon Alkoholfri Arena.
Kalmars Nils Fröling gratulerar Kalmars Romario Pereira Sipiao efter att den sistnämnde gjort 0-1 under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Falkenbergs FF och Kalmar FF på Falcon Alkoholfri Arena. Foto: Thomas Johansson/TT

Fjolåret renderade bara i fyra segrar totalt.

Borta mot Falkenberg tog Kalmar andra raka segern i allsvenskan – något som inte hänt på över två år.

TT Text

Nanne Bergstrands Kalmar har fått en kanonstart på fotbollsallsvenskan 2020.

Efter den inledande förlusten, 1–2 borta mot Norrköping i premiären, har det blivit två raka segrar.

4–0-segern mot Helsingborg i torsdags följdes upp med 2–0 borta mot Falkenberg, på en regntung gräsmatta.

Brassen Romario gjorde matchens första mål efter 70 minuter när han vid straffområdets linje kunde prickskjuta in ledningsmålet, fint framspelad av 18-årige Isak Jansson, förbi en chanslös Johan Brattberg i hemmamålet.

Om Brattberg inte kunde göra något på 1–0 var han desto mer olycklig vid 2–0 kvarten senare. Efter en utrusning spelade han bollen rakt på Kalmars Piotr Johansson som från 30 meter kunde lägga in bollen i mål.

Faktum är att det är första gången sedan maj 2018 som Kalmar vinner två raka matcher eller mer i allsvenskan.

Efter en fjolårssäsong med bara fyra segrar och elva oavgjorda höll sig laget med nöd och näppe kvar i högstaligan via kvalspel.

Ämnen i artikeln

Kalmar FF
Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt