Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Tolv misstänkta i skidskyttehärvan

Anders Besseberg, som har suttit som ordförande i internationella skidskytteförbundet (IBU) i drygt 25 år, nekar till att ha begått något brott.
Anders Besseberg, som har suttit som ordförande i internationella skidskytteförbundet (IBU) i drygt 25 år, nekar till att ha begått något brott. Foto: Emil Malmborg/Bildbyrån

Förra veckans polisrazzior riktade mot internationella skidskytteförbundet (IBU) fick norske ordföranden Anders Besseberg att senare lämna sin post, efter anklagelser om att ha tagit emot pengar för att tysta ner ryska dopningsfall.

Österrikes motsvarighet till Ekobrottsmyndigheten uppger nu för norska NRK att totalt tolv personer är misstänkta i fallet, tio för dopningsbedrägeri och två för korruption.

Totalt gjordes fyra razzior, bland annat i Bessebergs hem. Enligt de österrikiska utredarna har man hämtat in så mycket bevismaterial att det troligen kommer att dröja månader innan man kan offentliggöra resultaten.

Anders Besseberg, som har suttit som ordförande i drygt 25 år, nekar till att ha begått något brott.

– Jag ställer mig helt oförstående. Jag har aldrig tagit emot en krona, en euro eller en dollar från några ryssar, sade han tidigare till NRK.

Läs mer: Ordförande Besseberg avgår efter mutanklagelser 

Läs mer: Jens Littorin: Makt korrumperar och 25 år är många för mycket