Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-26 13:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/tranare-lamnar-nhl-lag-ska-ha-sparkat-spelare/

Sport

Tränare lämnar NHL-lag – ska ha sparkat spelare

Mike Kitchen. Arkivbild.
Mike Kitchen. Arkivbild. Foto: Tom Gannam/AP

Florida Panthers assisterande tränare Mike Kitchen lämnar NHL-klubben.

Enligt kanadensiska TSN ska anledningen vara en våldsam spark mot en spelare under match.

DN Text

Mike Kitchen, 64 år, har tränat Toronto Maple Leafs, St. Louis Blues, Chicago Blackhawks och Florida Panthers under nästan 30 år (mestadels som assisterande) efter sin aktiva karriär som back. När han nu lämnar Panthers, som Aftonbladet var först i Sverige att rapportera om, uppger NHL-klubben inte orsaken, utan hänvisar till klubbens policy rörande personalfrågor.

Flera källor uppger dock för TSN att anledningen är en händelse i början av året. I den tredje perioden i matchen mot Minnesota den 20 januari ska en spelare i båset ha slängt en vattenflaska i frustration. Kitchen ska ha blivit nedstänkt och då sparkat spelaren.

Enligt en källa till TSN beskrivs sparken som ”med full kraft”, att Kitchen ”tog sats och tryckte till i nedre delen av ryggen i ilska”.

Klubbens general manager Dale Tallon och huvudtränaren Joel Quenneville ska ha blivit informerade omgående om händelsen, men i januari vidtogs inga disciplinära åtgärder. Och Kitchen har fortsatt att coacha laget under covid-19-pausen. Dock följde 64-åringen inte med till NHL-slutsspelsbubblan i Toronto i augusti. Skälet som då uppgavs var rädsla för smitta.

En NHL-representant har dock bekräftat att en intern utredning har pågått inom Panthers organisation.

Efter lagets uttåg ur slutspelet har även general manager Tallon lämnat klubben. Enligt uppgifter som FloridaHockeyNow.com var först med utreddes han av NHL för rasistiskt språkbruk under tiden i Toronto.

Fallen är inte de första i NHL om fysiskt våld och rasism. I vintras vittnade flera spelare om övergrepp.

Läs mer: NHL:s handlingsplan: Tolererar inte övergrepp

Ämnen i artikeln

Ishockey NHL
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt