Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 14:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/tranare-sokte-jobb-dagar-fore-premiaren/

Sport

Tränare sökte jobb – dagar före premiären

Göteborgs tränare Mats Gren.
Göteborgs tränare Mats Gren. Foto: Tommy Holl/TT

Fotbollstränaren Mats Gren har hamnat i blåsväder.

På det sociala nätverket Linkedin uttryckte Gren intresse för ett nytt jobb i Förenade arabemiraten – bara dagar före premiären i damallsvenskan.

– Det är en höna av en fjäder, säger klubbens kommunikationsansvarige Tore Lund till TT.

TT Text

– Det ligger naturligtvis ingenting i det. Mats kommer vara kvar hos oss säsongen ut minst, fortsätter han.

Mats Gren skrev till Mads Davidsen, fotbollsansvarig i Al Jazira i Förenade arabemiraten, på Linkedin att han ”skulle ha stort intresse av att komma till Al Jazira som tränare”, rapporterar Göteborgs-Posten.

Något jobb att få fanns inte i Förenade arabemiraten enligt Davidsen som svarade att klubben inte letar efter tränare.

Tore Lund säger att klubbens ordförande Peter Bronsman haft ett snack med Gren, men någon form av bestraffning eller tillsägelse har inte varit aktuellt.

– Nej det kommer inte hända. Mats var nog inte riktigt medveten om att han skrev på ett publikt forum. Han är kvar hos oss och detta betyder ingenting, säger Lund.

Själv menar Mats Gren att det hela var ett misstag och förnekar att det skulle röra sig om en jobbansökan.

– Ja, ja, ja. Det var det självklart. Men det spelar väl ingen större roll. Jag är inte på väg att flytta ändå. Men det var mest för att få en kontakt med Mads eftersom jag har haft den förut sedan jag var i Danmark, säger han till tidningen GT.

– Det är klart som sjutton att man hela tiden, som jag gjorde nu, slänger ut något sådant där för att ens namn ska cirkulera lite. Men som jag sa: Mitt CV är inte tillräckligt bra för att få någon bra klubb just nu, säger Gren till GT.

Han har enligt egen utsago pratat med Emma Berglund, klubbens lagkapten, och berättat om Linkedin-episoden.

Mats Gren har ett förflutet som sportchef i IFK Göteborg men tvingades lämna klubben i oktober 2018 efter en tumultartad höst.

Inför säsongen tog han över som tränare för Göteborg FC efter Marcus Lantz – en tränarsyssla han delar tillsammans med Jörgen Ericson som redan var i klubben.

Göteborg vann i fjol svenska cupen och slutade tvåa i damallsvenskan. I år är laget en av förhandsfavoriterna och har bland annat värvat landslagsstjärnan Stina Blackstenius och amerikanskan Brianne Folds.

Samtidigt uppgav Gren tidigare i veckan att han trivs i klubben och ser fram emot den damallsvenska säsongen. På söndag möter laget Kristianstad.

– Det blir väldigt viktigt att få en bra start, när det är så tätt mellan matcherna. Men det blir också viktigt att vara klok i matchandet, så att vi inte får en massa skador, sade han till TT inför matchen.

Läs mer: Blackstenius om kontroversiella flytten: ”Det är klart att det varit jobbigt” 

Ämnen i artikeln

Fotboll
Göteborg

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt