Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-05 00:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/tranarkritik-efter-malvaktstavla-ska-inte-fa-handa/

Sport

Tränarkritik efter målvaktstavla: ”Ska inte få hända”

Eskilstunas målvakt Emelie Lundberg släppte in tre mål, varav en frispark från Kif Örebros planhalva, i den damallsvenska premiären. Arkivbild.
Eskilstunas målvakt Emelie Lundberg släppte in tre mål, varav en frispark från Kif Örebros planhalva, i den damallsvenska premiären. Arkivbild. Foto: Andreas Hillergren/TT

Eskilstuna Uniteds målvakt Emelie Lundberg släppte in en frispark från över halva plan borta mot Kif Örebro.

Tränaren Magnus Karlsson sticker inte under stol med att det var ett dåligt ingripande.

– Det ska inte få hända, säger han till Eskilstuna-Kuriren.

TT Text

Kif Örebro och Eskilstuna United spelade 3–3 i fotbollslagens damallsvenska premiär. Även om matchen svängde flera gånger om var det nog inte det mest anmärkningsvärda.

Det lär i stället ha varit Eskilstunamålvakten Emelie Lundbergs ingripande när Örebro gjorde 1–0 i den 13:e matchminuten.

Hemmalaget Örebros lagkapten Frida Abrahamsson slog då en frispark, några meter inpå egen planhalva ute på vänsterkanten, hela vägen förbi Emelie Lundberg in i mål. Bollen gick förbi samtliga utespelare, studsade på målområdeslinjen och ställde Eskilstunakeepern som fick se den gå via ribban och in i mål.

– Det var en tabbe och det får jag ta på mig, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

– Det handlar om att jag bedömde studsen helt fel.

Eskilstunas tränare Magnus Karlsson var också kritisk till Lundbergs insats i samband med 0–1-målet.

– Det är klart det inte blir enklare när vi släppte in ett sådant mål. Det ska inte få hända. Det var väl inte Lundbergs bästa ingripande i United, säger Eskilstunas tränare Magnus Karlsson till Eskilstuna-Kuriren.

Eskilstunas tränare Magnus Karlsson. Arkivbild.
Eskilstunas tränare Magnus Karlsson. Arkivbild. Foto: Pär Bäckström/TT

Efter Lundbergs tavla kvitterade bortalaget till 1–1 genom Loreta Kullashi i den 26:e minuten. Andra halvlek blev sedan en riktig målkavalkad med fyra mål på 34 minuter.

Premiären slutade 3–3 sedan Kif Örebro avslutat med ett självmål, för Eskilstunas räkning, i 82:a minuten.

– Sett till matchen så får vi vara nöjda med en poäng trots allt. Vi hade en stark slutforcering som visar att det finns bra mycket mer att ta av framöver, säger Magnus Karlsson.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt