Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-15 16:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/tre-kronors-comebackturnering-stalls-in/

Sport

Tre Kronors turnering i Tjeckien ställs in

Det blir ingen turnering för Tre Kronor i Tjeckien i augusti.
Det blir ingen turnering för Tre Kronor i Tjeckien i augusti. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Carlson Hockey Games i Tjeckien med start den 27 augusti har blivit inställd. Det meddelar det tjeckiska ishockeyförbundet. Orsaken är oron för coronapandemin.

TT Text

– Det stämmer. Tanken var att spela, men de har väl gjort bedömningen att de tycker risken för smittspridning är för stor, säger Olof Östblom, tävlingschef på Svenska ishockeyförbundet och tillägger:

– Vi har full respekt för det och det är viktigt inom idrotten att vi tar vårt ansvar. Vi har haft det i planeringen att åka till Tjeckien i augusti, men visste väl också att chansen att de skulle ställa in var rätt stor. Det är nog ett klokt beslut att ställa in,

Turneringen skulle egentligen ha avslutat förra säsongens Euro Hockey Tour men ställdes in som allting annat när coronapandemin tog världen som gisslan.

Det innebär att Tre Kronor och förbundskapten Johan Garpenlöv får vänta till tidigast november på att spela ishockeylandskamper igen, då det är dags för Karjala Cup i Finland.

Förutom Tre Kronor får det även konsekvenser för Juniorkronorna som skulle ha deltagit i en turnering i Tjeckien i augusti. Även den ställs in.

Ämnen i artikeln

Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt