Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-12 19:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/tre-nya-namn-i-svenska-os-truppen/

SPORT

Tre nya namn i svenska OS-truppen

Meraf Bahta och Sarah Lahti är två av tre nya namn i den svenska OS-truppen.
Meraf Bahta och Sarah Lahti är två av tre nya namn i den svenska OS-truppen. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Boxaren Agnes Alexiusson och 10.000-meterslöparna Meraf Bahta och Sarah Lahti är uttagna i den svenska OS-truppen och får åka till Tokyo, meddelar Sveriges olympiska kommitté (SOK).

TT Text

SOK har nu tagit ut aktiva i 18 olika idrotter. Härnäst väntar två uttagningstillfällen då de aktiva i handbollslagen och ridsportens hopplandslag presenteras (18 och 20 juni). Nästa uttagning för övriga idrotter är den 21 juni.

– Vi spikar truppen den 30 juni. Då kommer vi även att sätta truppens medaljmål, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo i ett uttalande.

Ämnen i artikeln

Friidrott
Boxning

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt