Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-25 04:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/tron-och-karleken-far-hockeyhoppet-att-vaxa-i-soder/

Sport

Tron och kärleken får hockeyhoppet att växa i söder

Bild 1 av 10 T-shirtshyllning. I slutet av mars öppnade Karlskrona en souvenirbutik på Ronnebygatan mitt i centrum. Då hade målvakten Timo Leinonen och forwarden Jimmie Svensson gjort sina sista matcher i klubben. Leinonen slutade och är numera målvaktstränare i J20-laget. Svensson, som gjort över 200 matcher i klubben, fick inte förlängt kontrakt. Foto:
Foto: Anders Hansson
Bild 2 av 10 Redo. Assisterande lagkaptenen Kristoffer Söder ser fram emot säsongen. ”Det kommer kort och gott att bli fantastiskt.” Foto:
Foto: Anders Hansson
Bild 3 av 10 Tränaröverläggning. Ove Molin, Per Hånberg och Torbjörn Karlsson diskuterar träningsupplägg. Foto:
Foto: Anders Hansson
Bild 4 av 10 Trångt i tränarrummet. Namnet till trots är ABB arena en ishall av klassisk modell, där utrymmet är begränsat. ”Här är det blåställ som gäller. Jämfört med andra SHL-arenor som är femstjärniga hotell är det här ett vandrarhem men jag kan ärligt säga att jag inte bryr mig”, säger Per Hånberg. Foto:
Foto: Anders Hansson
Bild 5 av 10 Glädjefyllt. Högt tempo och många skratt på träningen tack vare seger mot Malmö kvällen innan, Foto:
Foto: Anders Hansson
Bild 6 av 10 Ny prick på hockeykartan. Staden Karlskrona kan numera skryta med en SHL-klubb. Foto:
Foto: Anders Hansson
Bild 7 av 10 Lystring. Karlskronas tränare Per Hånberg går igenom taktiken med spelarna. Foto:
Foto: Anders Hansson
Bild 8 av 10 Malmö är tillbaka. Redhawks tränare Björn Hellkvist fick 2011 beskedet att han drabbats av Parkinsons sjukdom, men i dag mår han riktigt bra. ”Det har varit en livskris, men jag hade turen att komma ur den med familjen i behåll. Min fru och mina barn slogs för mig och det är jag lycklig för”, säger han. Foto:
Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån
Bild 9 av 10 Huvudtränare. Rögles Anders Eldebrink tonar ner sin egen roll i tränar­staben. ”Vi är ett team med en gemensam filosofi.” Foto:
Foto: Bildbyrån
Bild 10 av 10 Lagkapten. 25-årige Christopher Liljewall har spelat i Rögle hela karriären. Den här säsongen blir hans åttonde i A-laget, fyra i allsvenskan och fyra i högsta serien. Foto:
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Nybyggarna i söder ritar om SHL-kartan.

I och med utökningen från tolv till 14 lag har hockeyns högsta serie också blivit hela Sveriges serie med lag från Luleå i norr till Malmö i söder.

DN har hälsat på hos de tre nya klubbarna, där två kommer från Skåne och en från Blekinge, och hittat tre klubbar som alla försöker hitta sin väg till framgång och ett fortsatt liv i högsta serien.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in