Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-08 02:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/trotsade-nba-protest-stod-upp-i-laglinne/

Sport

Trotsade NBA-protest – stod upp i laglinne

Orlando Magics Jonathan Isaac (nummer 1) stod upp under nationalsången före fredagens NBA-möte med Brooklyn Nets.
Orlando Magics Jonathan Isaac (nummer 1) stod upp under nationalsången före fredagens NBA-möte med Brooklyn Nets. Foto: Charles King/AP

Orlando Magics Jonathan Isaac valde att inte delta i Black lives matter-protesten under den amerikanska nationalsången inför mötet med Brooklyn Nets (128–118) på Disney World i Orlando, Florida.

TT Text

Isaac, som är svart, blev därmed den förste spelaren sedan NBA-basketens återstart i coronapandemin att inte knäböja eller ha på sig en specialdesignad t-shirt inför matchen, enligt CNN. I stället stod han upp iklädd Orlandos vita laglinne, till skillnad från sina lagkamrater som knäböjde i svarta t-shirts.

Black lives matter-rörelsen har präglat både den amerikanska samhällsdebatten och amerikansk proffsidrott under de senaste månaderna. Anledningen är flera uppmärksammade fall där poliser använt dödligt våld mot obeväpnade svarta personer.

Ämnen i artikeln

Basket
Basket NBA

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt