Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Tung avslutning på US Open för Sagström

Pernilla Lindberg och Linn Grant fick en jobbig avslutning på US Open.

Madelene Sagström låg med fint inför sista rundan men tappade och slutade totalt ett över par.

Sagström låg delad femma inför avslutningen av US Open. Den sista och fjärde rundan i Shoal Creek, Alabama, gick dock knackigt.

Bland annat slog hon i bollen i vatten på hål sex, och tvingades droppa bollen, som rullade i som en bogey i slutänden. På trettonde hålet gjorde hon en dubbelbogey. Hon gick till slut sista rundan på fem över par, och slutade på totalt ett över par och preliminärt delad 17:e plats.

Thailändskan Ariya Jutanugarn fortsatte att gå strålande, åtminstone halva dagen. Med tolv under par efter tre rundor hade hon redan ledningen med fyra slag tillgodo inför slutrundan. Efter nio spelade hål hade hon inskaffat sig ytterligare fyra slag under par, och en desto större ledning ner till de jagande konkurrenterna.

På tionde hålet kom dock en chock för ledaren, som från ingenstans åkte på en trippelbogey. Hon följde upp med två bogeys, men också en birdie, och var i fortsatt ledning inför avslutningen.

Pernilla Lindberg hade tre tuffa rundor i US Open bakom sig när hon gick ut för den fjärde och sista. Den blev inte så mycket bättre den.

Efter en 78-runda (sex över par) dag tre så avslutade Lindberg tävlingen med en 77-runda (fem över par). Lindberg slutade därmed tävlingen på totalt 15 över par, vilket gav en preliminär delad 59:e plats.

Lindberg hade inför tävlingarna chansen att ta en andra raka majortitel efter att ha vunnit ANA Inspiration, årets första major.

Talangen Linn Grant, som inledde strålande de första två rundorna, fortsatte att ha problem på banan efter lördagens 78-runda. Svenskan gick på 81 slag i den sista rundan, nio över par för dagen. Grant slutade därmed på tolv över par, vilket gav en preliminärt delad 57:e plats.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.