Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Tuff vecka väntar Hammarby i jämn slutspelskamp

Hammarbys tränare Kalle Matsson.
Hammarbys tränare Kalle Matsson. Foto: Robert Boman/Bildbyrån

Ystad på måndagen, Skövde på onsdag och Guif på söndag – det är en tuff vecka som väntar Hammarby i den rekordjämna jakten på en slutspelsplats i elitserien.

”Det blir intensiva, men samtidigt roliga sju dagar”, säger Hammarbys tränare Kalle Matsson som också nyligen blev utsedd till förbundskapten för U20 landslaget.

Måndagskvällens bortamöte med Ystads IF skulle ha spelats för tre veckor sedan. Men då kom inte Hammarby längre än till Järna på grund av ett tågstopp. Den här gången tog Bajen bussen till Skåne i stället.

Man kom fram, men det blev storförlust, Ystad vann med 33–20 (17–8).

På onsdagen väntar en ny bortamatch, mot Skövde.

– Vi är på en roadtrip och får låtsas att vi är ett NHL-lag för en stund, säger Kalle Matsson skämtsamt.

Hammarby är ett av sju lag som är med och slåss om sex slutspelsplatser. Bajen ligger på nionde plats i tabellen, precis utanför slutspelsstrecket.

En poäng upp till åttan Sävehof och sjuan Guif, till fjärdeplacerade Redbergslid skiljer bara fyra poäng.

– Det är fantastiskt kul att det är så jämnt i tabellen. Varje poäng blir viktig, men vi har förberett oss bra inför den här veckan, säger Kalle Matsson.

– Vi har varit med fajtas om den sista slutspelsplatsen flera år i rad så vi är ganska vana att spela avgörande matcher.

Nyligen blev det klart att Kalle Matsson blir förbundskapten för U20 landslaget som ska spela EM-kval i vår i Bosnien-Hercegovina. Matsson kommer att dela ledarskapet med Ulf Nyström.

– Det ska bli kul att jobba med internationell handboll och titta på nya spelare, säger Matsson som är inne på sin sjunde säsong, den femte som A-lagstränare, i Hammarby.

Han ser inga problem med att både vara klubb- och landslagstränare samtidigt.

– Det blir lite mer jobb, men samtidigt får Magnus Oscarsson (assisterande tränare) ta lite mer ansvar.