Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Tungt för Nashville

Tampa. Filip Forsberg såg ut att bli matchvinnare. Men det är inte Nashvilles säsong. Tampa vann med 4–3.

– Det känns som rån i dag, tyckte Victor Hedman efter assist till de två sista målen i en match där han inte var nöjd med sin insats inför nästa förbundskapten Rikard Grönborgs och rådgivaren Nicklas Lidströms ögon.

Nashville var sensationslaget i NHL förra säsongen. Bara fem lag tog mer poäng och framför ett säkert försvar rasslade målen in framåt.

Det ganska unga laget hade stora förväntningar på sig att växa ytterligare den här säsongen.

Men laget har haft svårt. Ytterligare en mycket tuff förlust kom natten till lördagen svensk tid efter 3–4 i förlängningen i Tampa.

Det såg ut som Filip Forsberg skulle bli matchvinnare med ett mycket snyggt 3–2 i tredje perioden. Filip kom på högerkanten, skar tvärt in framför mål och petade upp pucken bakom Ben Bishop.

Med 27 sekunder kvar av matchen och med bara tre sekunder kvar på Viktor Arvidssons utvisning kvitterade Tampa genom Steven Stamkos, framspelad av Victor Hedman i spel sex mot fyra.

Efter 1.04 avgjorde så Tyler Johnson, framspelad av Hedman och Stamkos. Ett inte helt rättvist resultat då Tampa gjorde en riktigt dålig match. Så också Hedman och Stamkos. Ändå avgjorde de på slutet.

– Var väl det enda bra jag gjorde i dag, säger Hedman självkritiskt, men han vill inte koppla sin insats till de granskande ögonen från Rikard Grönborg och Nicklas Lidström inför World Cup.

– Det har absolut inte med saken att göra. Det här var en sådan där match man får lära sig från. Jag har vetat om att de skulle komma hit och inget ska avgöras på en enda match. Jag tror de vet var de har alla, fortsätter Hedman som med 445 matcher tangerade meste svensken i klubben Fredrik Modin.

– Min äldsta brorsa håller koll på sånt och sa det till mig. ”Modda” är en man sett upp till och han vann ju Stanley Cup här, så det är stort.

– Målskyttet har varit vårt stora fall hittills. Matcherna när vi gjort minst tre mål har vi vunnit nästan varje gång. Vi släpper till lite för mycket bakåt också och hjälper inte Pekka (Rinne) så mycket som vi borde, summerar Calle Järnkrok Nashvilles spel.

Nashville har just nu det sista wild card som delas ut till slutspelet. Calle påpekar att laget haft lite tur för de lag de tampas med har också förlorat på slutet.

– Vi har haft hockeygudarna med oss, som han uttrycker det och tänker på Minnesota, Vancouver, Arizona och Calgary, som alla har en sviktande form.

Filip Forsberg gjorde 26 mål och 37 assist förra säsongen, men hade en tung höst. Nu har det dock börjat lossna och målet mot Tampa var hans fjärde på de senaste tre matcherna.

– Det är väl så man bedöms nu för tiden. Men det har varit upp och ner för laget under säsongen. Jag har i alla fall fått lite mer utdelning senaste matcherna, säger Filip.

Att puckarna börjat trilla in menar han bara beror på att han fortsatt spela som vanligt. Men han har jobbat med sitt skott och där kan han se en bättre utdelning nu.

– Jag har fått höra att jag skjuter lite annorlunda, men jag tränar skott väldigt mycket på somrarna. Och jag försöker mer att skjuta i alla lägen, även när man inte har pucken perfekt.

Rikard Grönborg och Nicklas Lidström hade bråttom för att hinna prata med alla sju svenskarna varav alla utom Petter Granberg fick spela.

Vad var ditt intryck?

– Alla tog för sig i sina olika roller de hade. Filips mål är ju en delikatess. Även Hedman spottade upp sig när han behövde på slutet och Ekholm har tagit steg, summerade han kort.

I övrigt i NHL i natt:

• New York Rangers, utan Henrik Lundqvist i mål, förlorade med 5–4 i förlängningen hemma mot Los Angeles. Anze Kopitar var LA:s store matchvinnare med ett hattrick. Viktor Stålberg gav i alla fall Rangers ledningen med 2–1 med sitt åttonde mål för säsongen.

• Jonathan Ericsson gjorde sitt andra mål för säsongen till 1–1 för Detroit hemma i det heta rivalmötet med Colorado och Henrik Zetterberg spelade fram Pavel Datsjuk till 2–2. Men Colorado avgjorde på straffar till 3–2.

• Alexander Steen fastställde segerresultatet till 5–3 med sitt 16:e mål för säsongen när St. Louis vann borta mot Florida.

• Oliver Ekman-Larsson gjorde sitt 16:e mål och assisterade till två när Arizona vann med 4–1 hemma mot Calgary.