Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-19 02:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/tva-mal-pa-en-minut-sankte-djurgardens-damer/

Sport

Två mål på en minut sänkte Djurgårdens damer

Rosengårds Lisa-Marie Utland jublar efter 0–3-målet. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Tredje raka förlusten. Djurgårdens damer räckte inte till mot serieledarna Rosengård.

Gästerna kunde vinna på Stadion med 0–3 (0–1) , sedan Lisa-Marie Utland avgjort matchen med två mål på mindre än en minut.

– Vi måste sätta våra chanser, säger Djurgårdens tränare Joel Riddez.

Djurgården hade två raka förluster, Rosengård kom från en mållös match mot Vittsjö. Seger på Stadion och skånskorna gjorde ett litet miniryck i damallsvenskan.

Ganska snabbt i första halvlek tog Rosengård kommandot. 

Men trots massivt bollinnehav för gästerna var det ändå Djurgården som hade den första riktigt farliga målchansen i matchen. I den 39:e minuten fick Djurgårdens Mia Jalkerud chansen inne i straffområdet, men bollen räddades på mållinjen av en Rosengårdsförsvarare.

Ett lite distinktare avslut och det hade varit mål och matchen hade kunna få en annan utveckling.

I stället kunde Rosengård ta ledningen några minuter senare. 18-åriga Anam Imo kunde ohotad nicka in bollen sedan hemmalaget slarvat.

– De gör mål på sina chanser, det gör inte vi. Första målet är otroligt billigt, det har man inte råd med, säger Djurgårdens tränare Joel Riddez.

I den andra halvleken satte Djurgården större press på Rosengårds bollhållare, men ett lyckat byte av Rosengård sänkte hemmalaget.

I den 61:a matchminten kom norska skyttedrottningen Lisa-Marie Utland in. Sju minuter senare hade hon avgjort matchen med två mål på mindre n en minut.

Det första på en nick på en hörna. Även det andra kom på nick sedan Rosengård ställt om snabbt och vänsterbreddaren Sofie Svava slog ett vackert inlägg som Lisa-Marie Utland mötte med huvudet och så stod det plötsligt 0–3 och matchen var i praktiken över med tjugo minuter kvar.

Genom segern leder nu Rosengård serien med tre poäng före Linköping när serien vänder.

Djurgården har nu tre raka förluster och 1–9 i målskillnad och är fast förankrat i bottenträsket. Tränaren Joel Riddez var besviken, men tyckte ändå mathen på Stadion var ett fall framåt.

– Den här matchen är bättre än mot Örebro och Eskilstuna, Så spelmässigt är vi på väg åt rätt håll. Men vi släpper till för billiga mål och då ser det illa ut med 1–9.

Nu väntar en oerhört viktig match mot Växjö borta på fredag. 

– Vi har kommit halvvägs och vi har för lite poäng mot vad vi hade hoppats på, men nu är vi där vi är. Men det finns mycket poäng att spela om och får vi ordning på det finns det kapacitet så det kan lyfta, säger Joel Riddez.