Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Tvåan Caspersen Falla: "Stina förtjänt av segern"

Other: Terje Pedersen/NTB scanpix

Hyllningarna lät inte vänta på sig efter Stina Nilssons uppvisning i sprintfinalen. Norskan Maiken Caspersen Falla var stor i nederlagets stund.

– Jag är glad för hennes skull. Stina är förtjänt av segern, sade den regerande mästaren som nu fick ge ifrån sig kronan.

Det var upplagt för en tuff kamp mellan världens två bästa sprintåkare. Och visst blev finalen en duell mellan de båda. Men det här var dagen då ingen kunde rå på Stina Nilsson.

- Stina hade en plan och hon lyckades genomföra den. Imponerande, sade silvermedaljören Maiken Caspersen Falla, som också tänkt över hur hon skulle vinna finalen, men det blev inte som hon tänkt i sista backen.

– Jag hade tänkt att jag skulle köra i slutet av backen, men jag fick lägga alldeles för mycket kraft i början och hade därför inte tillräckligt med kraft kvar på toppen. Jag hamnar bakom där och på så sätt kan man väl säga att jag serverar möjligheten till henne, sade den 27-åriga norskan, som tog hem spelet i OS i Sotji för fyra år sedan.

Hon hyllade sin svenska rival.

– Det är en skidåkare som jag beundrar och har väldigt stor respekt för samtidigt som jag njuter av de dueller vi har haft, sade norskan hon och tillade att Nilsson inspirerar henne.

– Det kan väl hända att vi gör varandra bättre. Nu måste jag hitta på något annorlunda så att jag tar henne nästa gång, sade Caspersen Falla.

Det var inte bara Caspersson Falla som hyllade Stina Nilsson efter uppvisningen i Pyeongchang.  

– Hon är bara bäst. När du vinner kvalet, vinner hela dagen och blir olympisk mästare, då är du bäst, säger norska landslagets sprinttränare Arild Monsen. 

Oskar Svensson, OS-femma, stämde in i hyllningskören. 

– Hon är väldigt cool, och klarar av pressen på ett väldigt bra sätt. Hon är lugn och stark.

Hanna Falk, som blev femma i finalen, imponerades av Stina Nilssons utveckling under sprinttävlingarna.

– Hon åker snabbare och snabbare i varje heat. Finalen gick på 3.03 och vi hade åkt på 3.10 innan. När mina ben blir trötta blir hon i stället starkare och starkare. Så hon har en jäkla uthållighet.

 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.