Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Tyskland hjälpte Sverige – igen

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Wroclaw. Tyskland rysarseger över Ryssland med 30-29 ökar Sveriges chanser att ta en plats i OS-kvalet. Seger mot Ungern i sista matchen kan räcka.

yssarna hade chansen att kvittera till 30–30 med bara sekunder kvar. Men det sista skottet gick över och säkert drog då alla de svenska spelarna en suck av lättnad.

– Vi får skicka ett tack till tyskarna, säger förbundskapten Ola Lindgren. De hade gärna fått vinna med ett par mål mer, men man kan inte få allt.

Norge har med sina segrar över Polen och Kroatien redan spelat till sig den ena OS-kvalplatsen och nu gäller följande för att Sverige ska kunna ta en av de två OS-kvalplatserna:

Sverige kan förlora matchen mot Danmark på tisdag kväll. Men då måste man slå Ungern i den sista matchen och helst med många mål. Dessutom får inte Ryssland ta poäng av Spanien i den absolut sista gruppmatchen.

Då hamnar Sverige och Ryssland på tre poäng var och den totala målskillnaden avgör. Med en match kvar att spela har Ryssland sex minusmål, medan Sverige med två matcher kvar har tre minusmål.

Sverige får alltså inte förlora stort mot Danmark. Tar man poäng mot danskarna ökar chanserna ytterligare för att man ska knipa kvalplatsen till OS.