Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-24 05:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/u21-landslaget-fixade-1-1-i-italien-i-92a/

SPORT

U21-landslaget fixade 1–1 i Italien – i 92:a

Foto: Fabrizio Carabelli/LiveMedia/Shutterstock

Klockan hade passerat 90 minuter och första förlusten i EM-kvalet vara bara några minuter bort.

Då nickade Tim Prica in 1–1 borta mot Italien och räddade en poäng till det svenska U21-landslaget.

TT Text

Det jublades vilt bland de gulklädda fotbollsspelarna i Monza efter Pricas sena kvittering. Italien hade varit nära att punktera matchen innan Sverige anföll i 92:a minuten. Adam Carlén vann en nickduell, Emil Holm lyckades med en akrobatisk spark få in bollen framför mål – och där skallade inhopparen Prica in 1–1.

Italien kopplade greppet i slutet av första halvlek när Lorenzo Lucca smet in mellan två svenska backar och stötte in 1–0. Det svenska kvitteringsmålet betyder massor inför fortsättningen av EM-kvalet. Nu är Sverige fortfarande obesegrat och leder gruppen på elva poäng efter fem matcher, medan Italien har tio poäng efter sina fyra matcher.

Lagen möts igen först i den allra sista omgången i kvalet, i juni nästa år.

Bra för både Blågult och Italien var att Irland, som ser ut som den främsta utmanaren om en topplacering, förlorade borta mot Montenegro, 1–2.

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt