Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-30 20:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/uefa-haller-mer-oppet-an-det-svenska-forsvaret/

Sport

”Uefa håller mer öppet än det svenska försvaret”

Jenny Fransson kommer att driva sin dopningsdom vidare.
Jenny Fransson kommer att driva sin dopningsdom vidare. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Esks elva, vecka 42.

DN-sportens krönikör Johan Esk om sportveckan som gått.

1) Domen
Att Riksidrottsnämnden fastställde den svenska dopningsdomen på fyra år mot brottaren Jenny Fransson var helt väntat. Om RIN friat Fransson hade det varit som att såga Huddingelaboratoriet och säga att det inte håller måttet. Men kampen går vidare…

2) Fortsättningen
…och om idrottens internationella skiljedomstol, Cas, går på Franssons linje kommer det att vara en hård smäll på fingrarna för det svenska antidopningsarbetet.

3) Citatet
”Lärde mig ett nytt ord i dag – justitiemord.”
Jenny Fransson på Instagram när domen i Riksidrottsnämnden kommit.

4) Domaren
Tess Olofsson blev på fredagen första kvinna att döma i superettan för herrar. Nästa år lär hon få göra debut i fotbollens herrallsvenska.

5) 50-åringen
Pernilla Wiberg fyllde 50 år i veckan och till Expressen sade den alpina legendaren att hon kommer att tvingas byta sitt vänstra knä mot ett konstgjort.

6) Wiberg-citatet
”Ju längre man kan skjuta på det desto bättre. Det handlar också om vilken smärttröskel man har.” Pernilla Wiberg om planerna på ett knäbyte.

7) Vattenbubblan
Sarah Sjöström ska tävlingssimma igen och för att göra det måste hon och de andra i ISL-ligan tillbringa sex veckor i Budapest. Tur att det ger bra betalt.

8) Idrottstrenden
Den internationella idrotten har under pandemin skapat bubblor här och var. De svenska basketdamerna ska exempelvis EM-kvala i en på Kreta.

9) Fotbollsbubblan
Till och med sommarens fotbolls-EM kan avgöras i ett land som då blir en gigantisk bubbla men Uefa håller dörrarna mer öppna än svenska landslagsförsvaret.

10) EM-planerna
”I stället för tolv länder så kan det bli EM i elva, åtta, fem eller ett land.” Uefa-basen Aleksander Ceferin behöver ett lycka till i sitt planeringsarbete.

11) Stolleprovet
Oscar Olsson ville testa att göra tre vasalopp i följd. Först på rullskidor, sedan cykel och till slut löpning till Mora igen. De 27 milen tog 18 timmar och 15 minuter.

Ämnen i artikeln

Simning
Alpint
Brottning

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt