Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-24 05:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ugandiske-os-tyngdlyftaren-skickas-hem/

SPORT

Ugandiske OS-tyngdlyftaren skickas hem

Försvunnen i Japan i torsdags, återfunnen under tisdagen och nu hemskickad till Uganda.

TT Text

Efter en omtumlande vecka vänder 20-årige OS-tyngdlyftaren Julius Ssekitoleko, som var uttagen till sommarspelen som reserv, tillbaka mot den afrikanska kontinenten tillsammans med sin tränare, enligt den japanska nyhetsbyrån Kyodo News.

Efter att inte ha närvarat vid ett obligatoriskt pcr-test i samband med Ugandas OS-förläger i Izumisano utanför Osaka i förra veckan försvann Ssekitoleko och återfanns i Yokkaichi efter att ha åkt dit med tåg.

Före försvinnandet hade han bland annat lämnat en lapp där han skrev att han ville arbeta i Japan för att livet i Uganda är svårt.

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt