Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 20:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ulvestad-om-djurgardens-backkris-vi-maste-hoja-oss/

Sport

Ulvestad om Djurgårdens backkris: Vi måste höja oss

Fredrik Ulvestad fick kliva ner på backen i ett skadedrabbat Djurgården.
Fredrik Ulvestad fick kliva ner på backen i ett skadedrabbat Djurgården. Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Djurgården följde upp en seger i den allsvenska premiären med en bitter hemmaförlust på onsdagen. Laget tvingas också improvisera till följd av det intensiva spelschemat – mot Örebro tvingades Fredrik Ulvestad  hoppa in som i mittback.

Det såg länge ut som att Djurgården skulle få med sig åtminstone en poäng på Tele2 arena, men i den 88:e minuten slog Örebro-anfallaren Robin Book till med vänsterfoten och gav närkingarna en 2–1-seger. Djurgårdens mittfältare Fredrik Ulvestad spenderade matchen i mittbacksposition, då Erik Berg satt på bänken.

– Det kändes okej personligen men jag trivs bäst på mittfältet, det är inga tvivel om det, men ber tränarna mig att spela där så spelar jag där, säger han. 

Det täta spelschemat till följd av coronaviruset, och Marcus Danielsons flytt till Kina i kombination med en skada på Alexander Abrahamsson och att Erik Berg precis blivit spelklar efter ett års frånvaro sätter press på stockholmarnas backbesättning. Fredrik Ulvestad säger att det kommer krävas att hela laget går samman framöver.

– Vi måste höja oss både som lag och individer, det är absolut inte godkänt att förlora hemma mot Örebro.

Erik Berg, som i premiären återvände från sin ett år långa frånvaro till följd av en knäskada, blev i matchen mot Örebro inbytt i den 80:e minuten och hans frånvaro i startelvan berodde inte på skadeproblem utan var snarare resultatet av riskminimering. Fredrik Ulvestad säger att han tror att backsituationen är på väg att ljusna. Junioren Alexander Abrahamsson förvänta vara tillbaka om fyra till sex veckor, det är ännu osäkert när nyförvärvet Jesper Nyholm kan vara i spel.

– Berg är tillbaka och sen har vi ett nyförvärv, sen har Elliott Käck haft mycket strul men är på väg tillbaka, det har varit mycket skador men det känns som att vi har koll, säger han.

Den vikarierande backen tror inte att inledningen på säsongen, där spelet inte fungerat fullt ut, beror på en baksmälla från guldåret eller att spelarna är för bekväma.

– Jag är personligen inte nöjd och det tror jag inte någon annan i laget är heller. Alla börjar om från scratch när säsongen börjar, och alla började på noll poäng. Nu har vi kommit lite snett ut, men det är bara att ta sig upp på hästen och köra.

På söndag möter Djurgården IFK Norrköping på bortaplan. Ett östgötalag som krossade den tippade toppkandidaten AIK med 4–1 på Friends arena på onsdagen.

– Vi måste få i gång rytmen i spelet lite bättre, och samtidigt stänga igen där bak. Vi har det i oss, de flesta från förra året är kvar, men vi måste bevisa det på planen också. 

Läs mer: Norrköping chockade AIK – gjorde 4–0 på en halvtimme

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt