Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-28 06:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ungern-drabbat-av-corona-det-ar-trakigt-for-dem/

Sport

Ungern drabbat av corona: ”Det är tråkigt för dem”

Ett coronafall har gjort att Ungern fått stuva om rejält i truppen till EM-kvalmatchen mot Sverige. Totalt saknades tio spelare när laget samlades i söndags.

– Det är tråkigt för dem, det är tufft, säger landslagsbacken Magdalena Eriksson.

TT Text

Förbundskapten Edina Marko hade tagit ut en stor trupp, 31 spelare inklusive reserver, till ett träningsläger inför EM-kvalet mot Sverige på torsdag och mot Lettland i nästa vecka.

Men när laget samlades i söndags saknades tio av spelarna.

”Vi har tvingats till ändringar i landslagstruppen”, säger Edina Marko till ungerska förbundets webbplats.

”Men vi försöker göra vårt bästa för att nå vår målsättning med de spelarna som vi har till vårt förfogande”.

Ungerns fotbollsförbund skriver att det främst är ett coronafall i klubblaget MTK som ligger bakom manfallet.

MTK-spelarna och spelare som de haft direktkontakt med tvingades lämna återbud. Det har gjort att totalt åtta spelare saknades när truppen samlades. Ytterligare två spelare saknas av andra skäl.

– Det är den verkligheten vi lever i. Men det är positivt att Uefa har ett väldigt strikt regelverk med tester och hur vi ska bete oss här. Så jag känner mig inte orolig för att spela mot dem eller något sådant, säger Magdalena Eriksson inför matchen på Gamla Ullevi.

Får man köpa att det kanske inte blir helt rättvisa förhållanden i alla matcher med tanke på att sådant här kan hända?

– Ja, det är ju samma som om man skulle ha många skador eller om man kommer från tuffare belastning. Det är den verkligheten vi lever i, det är så det är just nu. Det är speciella tider men det är bara att anpassa sig.

Ett litet ljus i mörkret för Ungern är att sex landslagsspelare från Ferencvaros till slut kunde ansluta till truppen, sedan de testat negativt för coronaviruset tre gånger under veckan inför samlingen.

I truppen finns sedan tidigare bland andra även Göteborg FC-backen Anna Csiki och Wolfburgsstjärnan Zsanett Jakabfi.

Enligt förbundet kommer den ungerska truppen att coronatestas två gånger inför matchen mot Sverige, ytterligare en gång inför Lettlandsmatchen och en fjärde gång på hemväg från kvalmatcherna.

”Klubbarna gör allt de kan för att skydda spelarnas hälsa, vilket förstås är den viktigaste aspekten just nu”, säger förbundskaptenen Edina Marko.

”Lyckligtvis är det här isolerade fall, inte fall där hela lagen är drabbade”.

Läs mer: Landslagsbacken om engelska satsningen: ”Känns surrealistiskt”

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt