Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-02 22:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ungerska-loftet-om-goteborgs-intresse-wow-jag-aker-med-en-gang/

Sport

Ungerska löftet om Göteborgs intresse: ”Wow, jag åker med en gång”

Anna Csiki ersätter landslagsspelaren Elin Rubensson på mittfältet i guldjagande Göteborgs FC.
Anna Csiki ersätter landslagsspelaren Elin Rubensson på mittfältet i guldjagande Göteborgs FC. Foto: Tomas Ohlsson

I fjol var ungerskan Anna Csiki med och förlorade EM-kvalet mot Sverige med 0–5. Den här säsongen har hon hastigt och lustigt blivit lagkamrat med flera av de svenska landslagsstjärnorna.

– Vårt mål är att vinna titeln, säger Kopparbergs Göteborg FC:s nyförvärv inför premiären mot Kristianstad.

Landslagsstjärnan Elin Rubensson berättade att hon är gravid och att hon skulle missa hela säsongen. Goda råd var dyra för klubbledningen i Göteborg FC. Kunde den där ungerska jättetalangen som man haft ögonen på en tid vara intresserad av att flytta med kort varsel.

Det kunde Anna Csiki och berättar att hon blev överlycklig när hon i maj genom sin agent fick höra talas om det svenska intresset.

– Jag sa: Wow, jag åker på en gång. Den svenska ligan är en av de bästa i världen och det här är en stor möjlighet för mig att utvecklas, säger hon och betonar att hon är mycket tacksam mot den ungerska mästarklubben Ferencvéros för att man lät henne flytta innan säsongen var över.

Den 20-åriga mittfältaren, som skrivit tvåårskontrakt, har redan hunnit med 19 landskamper för Ungern och betraktas som en av landets mest lovande spelare. Hon har bland annat varit på Bayern Münchens radar och nu ser hon fram emot att få ta sitt spel till en ännu högre nivå. Träningsmatcherna med GFC har, säger hon, visat på stor skillnad på tempo när det gäller den svenska och ungerska ligan.

– När vi mötte Rosengård kände jag, oj, vad fort det går. Alla är så mycket snabbare här och det tvingar mig att tänka snabbare, säger Csiki.

Hon verkar anpassa sig snabbt och ungerskan fick mycket beröm efter att GFC besegrat Vittsjö med 3–0 i genrepet. Tränaren Mats Gren är imponerad.

– Vi har haft koll på Anna ett tag och det är en mycket talangfull spelare, som vi kan använda i olika positioner. Hon har en väldigt fin vänsterfot och ett sätt att spela fotboll på som passar GFC väldigt bra, säger Gren.

Om Anna Csiki får göra allsvensk debut mot Kristianstad på söndagen återstår att se. Hon vet att konkurrensen i det stjärnspäckade och guldjagande Göteborg är stenhård. På mittfältet finns spelare som Julia Roddar, Julia Zigiotti Olme, Filippa Angeldahl och norskan Vilde Bøe Risa. Ungerskan känner sig redo att utmana.

– Jag kan knappt vänta tills vi sätter i gång. Jag vet att Göteborg kommit tvåa två år i följd och vårt mål är givetvis att vinna titeln den här säsongen, säger Csiki. 

Ämnen i artikeln

Göteborg
Ungern

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt