Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Upp till bevis mot Argentina

I matchen mot Argentina får förbundskapten Henrik Signell chansen att låta trötta spelare vila för att de som fått lite speltid ska få chansen att visa upp sig.
I matchen mot Argentina får förbundskapten Henrik Signell chansen att låta trötta spelare vila för att de som fått lite speltid ska få chansen att visa upp sig. Foto: CARL SANDIN

I OS i Rio 2016 inledde Henrik Signell sin tid som förbundskapten med två raka segrar. Sedan tog det roliga slut. I VM har han nu chansen att sätta personligt mästerskapsrekord med tre raka segar när Sverige i kväll möter bottenlaget Argentina.

Argentina är gruppens sämsta lag vilket får Signell att redan i dag tänka på fredagskvällens sena möte med Norge.

– Vi kanske också har råd att vila någon som fått gott om speltid. Det blir ett jättebra läge för oss att jobba vidare med det som vi vill förbättra och kanske ge lite andra spelare förtroende för att de ska lyfta. 

Men som alltid är Signell en försiktig general.

– Vi tar inget för givet men det är klart att vi känner att vi har en väldigt bra chans. 

Sverige mötte Argentina i OS-premiären 2016 och vann med 31-21. 

– Vi vet att de kollektivt sett spelar en ganska europeisk handboll men deras spelare är kanske lite mer irrationella och inte så disciplinerade i alla lägen vilket kan vara både en för- och nackdel för det gör de oförutsägbara.

Sabina Jacobsen, som är den som ska hålla ihop försvaret, är inne på ungefär samma linje.

– De spelar handboll på ett annat sätt än många av de europeiska lagen. Vi är det bättre laget och ska vinna, när vi väl kommer in i matchen så ska det gå vägen, så är det bara.

Jacobsen medger att det var rätt deppigt efter premiärförlusten mot Polen. 

– Det är alltid skönt när vägen går rakt men det är många vägar som gå krokigt innan man når dit man ska.

Segrarna mot Ungern och Tjeckien lättade upp.

– Nu är vi på rätt spår, konstaterar Jacobsen. Det gäller att spela bra, vi kan inte ha för långa svackor, i alla fall inte mot de bättre lagen för det kostar för mycket.