Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-21 10:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/uppgift-landslaget-kallar-in-extra-spelare/

SPORT

Landslaget kallar in sex extra spelare – Zlatan inte aktuell

56:25. Fotbollslandslaget håller pressträff – följ det senaste inför EM live.

Coronautbrottet får Sverige att agera. Sex extra spelare ska träna vid sidan av den ordinarie truppen och vara beredda att hoppa in. Janne Andersson kontaktade Zlatan Ibrahimovic.

– Men han är inte tillräckligt långt framme, säger förbundskapten.

Redan i onsdags antydde Janne Andersson att det kunde bli tal om att kalla in andra spelare. På torsdagen blev det verklighet.

Förbundskaptenen meddelade att man kallar in målvakten Jakob Rinne och utespelarna, Mattias Johansson, Joakim Nilsson, Niklas Hult, Jesper Karlsson och Isaac Kiese Thelin.

Landslagsledningen kommer att skapa en ”reservbubbla”. De sex spelarna ska vara i Göteborg, isoleras från den övriga gruppen och vara beredda att skrivas in i truppen i sista stund. De åker inte med det chartrade planet till Sevilla på lördag, men ska kunna ansluta när truppen återvänder till Göteborg på tisdag.

Andersson meddelade att planen om att åka direkt från Sevilla till Sankt Petersburg har ändrats.

Han försvarade beslutet att agera i frågan om extra spelare först under torsdagen.

– Jag tycker att vi har agerat så snabbt som det var möjligt, sade Anderson, som valt reservspelare med tanke på position och på att de varit med i gruppen tidigare.

Han förklarade att han varit i kontakt med Zlatan Ibrahimovic, men sade att det inte var aktuellt att han skulle tillhöra gruppen.

– Han är inte så långt framme i sin rehabilitering, sade förbundskaptenen.

Efter att det i tisdags konstaterades att Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg testats positivt för covid-19 har oron växt för att smittan ska spridas ytterligare i truppen. Covid-tester genomfördes med spelare och ledare under torsdagsmorgonen. Samtliga var negativa.

Janne Andersson meddelade att båda de smittade spelare mår bra.

– Mattias har inga symtom och Dejan känner sig mycket bättre, sade Andersson, som hoppas att spelarna ska kunna vara tillgängliga till den andra matchen mot Slovakien.

Torsdagens träning var stängd för media. Mittbacken Pontus Jansson, som kände sig hängig under onsdagen, tränade åter med laget.

Läs mer: Fotbolls-EM 2021 – stor guide med alla datum

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt