Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-09 17:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/uppgifter-stjarnor-kan-lamna-skidlandslaget/

Sport

Uppgifter: Stjärnor kan lämna skidlandslaget

Fler damåkare i längdlandslaget funderar nu på att lämna landslagets träningsgrupp, dock inte byta sport som Stina Nilsson gjort.
Fler damåkare i längdlandslaget funderar nu på att lämna landslagets träningsgrupp, dock inte byta sport som Stina Nilsson gjort. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Skidlandslaget kan tappa fler stjärnåkare än Stina Nilsson.

Enligt Expressen finns ett utbrett missnöje mot skidförbundet. Två tränare har bestämt sig för att sluta och flera åkare överväger att lämna landslagets träningsgrupp.

TT Text

Stina Nilssons byte från längdåkning till skidskytte slog för de flesta ned som en bomb.

Nilsson sade till Aftonbladet att turbulensen på förbundet, framför allt avskedandet av landslagschefen Rikard Grip, hade påverkat hennes beslut.

Nu skriver Expressen att ytterligare tre av damlandslagets främsta åkare överväger att lämna landslagets träningsgrupp på grund av missnöje med träningsupplägget. I stället skulle de då göra egna satsningar under försäsongen.

Flera landslagstränare överväger också att sluta. Båda herrtränarna Mattias Nilsson och Fredrik Uusitalo ska redan ha bestämt sig.

– Jag vill inte säga något nu, inom kort kommer det nog mer information, säger Nilsson till Expressen.

Enligt tidningen är oron stor hos förbundet att stjärnåkarna ska lämna landslaget.

– Det är sjukt viktigt att man lyssnar på de aktiva nu. De måste ta missnöjet på allvar, annars kan allt raseras, säger en källa inom skidförbundet till Expressen.

Just nu pågår arbetet med att sätta nästa säsongs organisation och det är sedan tidigare klart att landslagscheferna Lars Selin och Karin Ersson slutar.

Läs mer: Pichler efter Stina Nilssons byte: ”Behandla inte alla lika” 

Läs mer: Längdlandslaget om Nilssons beslut: ”Vi visste att hon skulle lämna oss”