Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 03:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/uppgifter-svenskback-till-nya-nhl-klubben/

SPORT

Uppgifter: Landeskog väljs inte av Seattle

Bild 1 av 2 Gabriel Landeskog. Arkivbild.
Foto: David Zalubowski/AP
Bild 2 av 2 Adam Larsson i Edmonton Oilers-tröjan.
Foto: Lynne Sladky/AP

Gabriel Landeskog väljs inte av Seattle Kraken i nattens expansionsdraft, enligt nordamerikanska medier.

Seattle uppges även passa på Montreals stjärnmålvakt Carey Price.

Däremot ska backen Adam Larsson ha skrivit på ett fyraårskontrakt med den nya NHL-klubben.

TT Text

I natt tar Seattle på allvar klivet in i NHL som det 32:a laget i ligan. Klubben kommer då att välja en spelare från varje klubb (förutom Vegas) i en så kallad expansionsdraft.

En spelare det har ryktats flitigt om är Gabriel Landeskog. Svenskens kontrakt med Colorado har löpt ut och förhandlingarna om ett nytt har gått trögt – och han lämnades oskyddad av klubben inför expansionsdraften.

Men det blir ingen flytt till nykomlingslaget Seattle för Landeskog, enligt The Athletics och TSN:s tillförlitlige reporter Pierre Lebrun. Därmed har Colorado fram till den 28 juli på sig att komma överens med Landeskog om ett nytt kontrakt innan han tar klivet ut på free agent-marknaden.

Ett annat stort namn som inte väljs av Seattle är Montreals stjärnmålvakt Carey Price, skriver flera nordamerikanska medier.

Price kommer med en årslön på över 10 miljoner amerikanska dollar vilket äter upp en stor del av lönetaket. Den tidigare Vezina Trophy-vinnaren (NHL:s bästa målvakt) uppges också missa en del av nästa säsong på grund av en operation han behöver genomföra.

Däremot uppges Adam Larsson vara klar för Seattle.

Enligt TSN och andra nordamerikanska medier är Seattle och Larsson överens om ett fyraårskontrakt värt cirka 140 miljoner kronor. Den 28-årige backen har tillhört Edmonton de fem senaste säsongerna men har inte skyddats i expansionsdraften. Det har gjort att Seattle har haft rätt att förhandla med svensken, vars kontrakt gick ut efter den här säsongen.

Larsson spelade 56 matcher för Edmonton förra säsongen och gjorde fyra mål och tio poäng. Han har även gjort fem säsonger i New Jersey.

Expansionsdraften inleds 02.00 i natt, svensk tid.

Ämnen i artikeln

Ishockey NHL
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt