Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-23 05:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/uppgifter-zlatan-missar-cl-premiaren/

SPORT

Bekräftat: Zlatan missar CL-premiären

Uppgifter finns om att Zlatan Ibrahimovic missar stormötet mellan Liverpool och Milan på onsdagen.
Uppgifter finns om att Zlatan Ibrahimovic missar stormötet mellan Liverpool och Milan på onsdagen. Foto: Matteo Gribaudi/Bildbyrån

En inflammerad hälsena sätter stopp för Zlatan Ibrahimovic.

Milans tränare Stefano Pioli bekräftar att anfallsstjärnan missar mötet med Liverpool i Champions League.

– Vi hoppades att han skulle hinna återhämta sig men så är inte fallet, säger Pioli.

TT Text

Ibrahimovic var i helgen tillbaka efter sin knäskada och långa rehabilitering. Han gjorde ett inhopp i den 60:e minuten mot Lazio och gjorde mål efter bara sex minuter på planen.

Men nu är det bekräftat att Ibrahimovic missar onsdagens Champions League-match mot Liverpool på Anfield.

Från den initierade fotbollsjournalisten Fabrizio Romano och Sky Sport Italia läckte uppgifter ut om att Milans svenske anfallare fått problem med en hälsena och inte var med i den truppen.

Några timmar senare bekräftade Pioli uppgifterna på en presskonferens.

– ”Ibra” skulle ha startat, men han kände smärtor. Det är meningslöst att ta risker. Det är en viktig match, men vi har åtskilliga matcher framför oss efter i morgon. Zlatan är snart tillbaka, säger Pioli.

Nu är frågan vem som ersätter den snart 40-årige Ibrahimovic, som har spelat 120 Champions League-matcher och gjort 48 mål under sin karriär.

Ante Rebic, som spelade fram till Ibrahimovics mål i söndags, uppges vara det troligaste valet. Olivier Giroud har precis börjat träna efter att ha varit smittad av coronaviruset.

– Två dagars träning är inte tillräckligt för att spela 90 minuter, men han kan spela en del av matchen, säger Piolo.

Övriga lag i gruppen är Atlético Madrid och Porto.

Ämnen i artikeln

AC Milan

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt