Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-07 19:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/uppmaningen-till-stockholmarna-hoppas-de-sluter-upp/

SPORT

Uppmaningen till stockholmarna: ”Hoppas de sluter upp”

Det svenska laget tackar publiken i Scandinavium efter segern mot Portugal.
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Efter dubbla succéartade gruppspelsrundor flyttar handbolls-VM från Göteborg till Stockholm i veckan.

De svenska spelarna har en uppmaning till handbollssupportrarna i huvudstaden inför kvartsfinalen:

– Jag hoppas att stockholmarna sluter upp bakom oss som göteborgarna har gjort här, säger Lucas Pellas.

Sex segrar på sex matcher. Det svenska handbollslandslaget har hittills levt upp till förväntningarna som hemmamästerskapet och fjolårets EM-guld har burit med sig.

I den avslutande gruppspelsmatchen mot Portugal vann Sverige med 32–30 trots att förbundskaptenen Glenn Solberg med stab valde att byta flera spelare och ge bänkspelare mer tid på planen.

– Det var viktigt att få en bra känsla inför kvartsfinalen och ett bra avslut inför publiken som har stöttat oss här i alla matcher hittills. Skönt att avsluta med en vinst, säger målvakten Tobias Thulin.

Matcherna i Scandinavium har de flesta kvällar varit folkfester. Efter Portugal-matchen tackade spelarna publiken ordentligt för stödet.

– Publiken har varit fantastisk. Extremt roligt. Nu hoppas jag att stockholmarna också bjuder upp, säger Jim Gottfridsson.

I Stockholm kommer slutspelsmatcherna att avgöras på Tele2 arena som tillfälligt byggs om till handbollshall. En provisorisk läktare delar av arenan på mitten och totalt kommer det att finns plats för runt 22 000 personer.

Lucas Pellas är den ende spelaren från Stockholm i den svenska VM-truppen.
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

På måndagskvällen var nästan 20 000 biljetter sålda till Sveriges kvartsfinal på onsdag. VM-truppens ende stockholmare Lucas Pellas hoppas att försäljningen ska komma igång ännu mer.

– Det går inte att göra så mycket bättre reklam än vad vi gjort. Jag vet inte vad anledningen skulle vara att inte komma.

– Med det här stödet har vi visat vad vi kan åstadkomma, så det behövs absolut.