Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 01:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/us-open-pudlar-efter-kritiken/

Sport

US Open pudlar efter kritiken

Världsettan Dylan Alcott, till höger, har varit en av de högljuddaste rösterna mot att rullstolstennisen inte skulle få delta på US Open. Arkivbild,
Världsettan Dylan Alcott, till höger, har varit en av de högljuddaste rösterna mot att rullstolstennisen inte skulle få delta på US Open. Arkivbild, Foto: Lee Jin-man/AP

Rullstolstennisen kommer få vara med som vanligt när US Open inleds i september senare i år, på anrika Flushing Meadows centercourt, det meddelar det amerikanska tennisförbundet.

TT Text

Arrangören väljer helt enkelt att pudla efter att de i förra veckan meddelade att rullstolstennisen inte skulle få någon plats under årets tävling – på grund av att de skalat ner startfältet som en följd av coronapandemin.

Australiern Dylan Alcott, tvåfaldig US Open-vinnare och världsmästare, var en av de högljuddaste rösterna i förra veckan när han på Twitter kallade nobben för motbjudande diskriminering.

Även den svenske stjärnan, Stefan Olsson, gick hårt åt US Open.

”Om de antar att vi är svagare än en icke funktionsnedsatt person och därför inte inkluderar oss att spela så har de fel”, skrev han på sociala medier

När turneringen drar igång ska rullstolsutövarna vidta samma hälso- och säkerhetsprinciper som övriga tävlande, skriver amerikanska tennisförbundet.

Ämnen i artikeln

Tennis

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt