Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-08 09:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/utan-elitlag-kan-stockholm-tappa-utbildningar/

SPORT

Utan elitlag kan Stockholm tappa utbildningar

Efter Djurgårdens degradering saknar Stockholm för första gången ett topplag. Konsekvensen kan bli ett tapp av gymnasieutbildningar. Sjölins gymnasium är en av tre med ishockeyinriktning i regionen.
Efter Djurgårdens degradering saknar Stockholm för första gången ett topplag. Konsekvensen kan bli ett tapp av gymnasieutbildningar. Sjölins gymnasium är en av tre med ishockeyinriktning i regionen. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Trots att en femtedel av landets utövare finns i en region som årligen fostrar talanger får Stockholms elitföreningar allt svårare att hävda sig i Sveriges toppskikt.

Anledningarna är många, oron är stor och konsekvenserna kan bli ödesdigra.

För Stockholmsishockeyn – som för första gången någonsin saknar ett lag i SHL – kan trenden på sikt innebära ett tapp av gymnasieutbildningar.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.