Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Utredning om matchfixning läggs ner

Christoffer Andersson i Höllviken gjorde 7-7-målet med en minut kvar av matchen.
Christoffer Andersson i Höllviken gjorde 7-7-målet med en minut kvar av matchen. Foto: Bildbyrån

Svenska innebandyförbundet lägger ned utredningen om matchfixning i mötet mellan Växjö-Höllviken i SSL. 
Det skriver förbundet i ett pressmeddelande tre dagar efter att utredningen startat.
”Vid kontroll av spelmarknaden har Svenska Spel inte kunnat se några avvikelser gällande spelmönster”, skriver förbundet. 

Efter att bottenlaget Höllviken hämtat upp ett underläge från 7-3 till 7-7 mot topplaget Växjö under sista perioden väntade förlängning. Där tog Höllviken ut sin målvakt trots att de inte hade någonting att spela för. Det ledde till att Växjö enkelt kunde ta bonuspoängen och knipa andraplatsen i SSL genom mål i öppen bur. 

Taktiken väckte misstankar, och Karlstads sportchef Mikael Bergqvist uttalade sig snabbt till nwt, om att det var en minst sagt märklig upplösning av matchen. 

Efter ett anonymt tips startade innebandyförbundet en utredning. Den första utredningen om matchfixning i svensk innebandy. 

”Vi har inlett en internutredning där vi samarbetar med Svenska spel”, skrev förbundets pressansvariga Sebastian Nurmi i ett sms till Radiosporten. 

Nu kommer besked om att ingenting misstänkt har hittats, och att utredningen läggs ner. 

”Vid sin kontroll av spelmarknaden har Svenska Spel inte kunnat se några avvikelser gällande spelmönster. Utöver den informationen har SIBF:s tävlingsavdelning under veckan tagit in uppgifter från såväl de berörda föreningarna som domarna. SIBF har nu beslutat att inte gå vidare med ett disciplinärende”, skriver innebandyförbundet