Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-28 07:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/utsalt-ulleval-blir-tomt-i-em-playoff/

SPORT

Utsålt Ullevål blir tomt i EM-playoff

Ullevålstadions läktare blir tomma under mötet mot Serbien.
Ullevålstadions läktare blir tomma under mötet mot Serbien. Foto: Tor Richardsen/TT

Norges hemmamöte med Serbien i playoffsemifinalen i EM-kvalet i fotboll om drygt två veckor kommer att spelas inför tomma läktare.

Den viktiga matchen, det näst sista steget för Norge att kvalificera sig till sitt första stora herrmästerskap sedan EM 2000, på Ullevål i Oslo var slutsåld.

TT Text

Beskedet kommer efter att Norges idrottsförbund, fotbollsförbund, handbollsförbund, skidförbund och ishockeyförbund hållit en gemensam presskonferens.

Anledningen var att norska myndigheter kommit med nya restriktioner för större idrottsevenemang inför publik, i efterdyningarna av spridningen av coronavirus i Europa.

– Vi rättar oss efter det som har framkommit i kväll. Vi kommer också att återbetala biljetterna, säger Gro Tvedt Anderssen hos Norges fotbollsförbund.

Tidigare under tisdagen stod det klart att även Slovakiens och Irlands playoffsemi på samma dag, den 26 mars, kommer att spelas bakom stängda dörrar på grund av coronaviruset. Det meddelade det slovakiska fotbollsförbundet som sade att man rådfrågade såväl statliga myndigheter som Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, innan man tog beslutet. Efter playoffsemifinalerna arrangeras kvalfinaler den 31 mars.

Slovakiens regering tog under måndagen beslutet att förbjuda evenemang inom idrott och kultur under två veckor för att försöka få stopp på spridningen av det nya coronaviruset covid-19.

På tisdagen hade Slovakien sju konstaterade coronafall.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt