Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Vädret satte stopp för LPGA-touren

Foto: Ola Torkelsson/TT

Andra rundan i LPGA-touren i Ocala i Florida fick avbrytas på grund av vädret. När hornet ljöd svepte tungt regn över golfbanan och risken fanns för blixtnedslag, vilket fick arrangörerna att blåsa av tävlingen.

Norska Suzanne Pettersen förstod redan när hon såg väderprognosen att torsdagens omgång skulle komma att avbrytas, men hoppades att hon skulle hinna spela klart alla hål. Hon hann till 17:e, med imponerande fem birdies.

– Jag var lite överraskad. Vi försökte att räkna hur många torra hål vi fick, säger hon till LPGA-tourens hemsida om vädret och beslutet att skjuta upp resten av andra rundan.

Nyzeeländska Lydia Ko klättrade under rundan upp i ledning med sydkoreanska Jang Ha-Na, båda på sju under par. För Ko blåstes rundan av när hon gjorde sig beredd för att putta för en birdie på det sista hålet.

– Jag sade: Äh, jag har aldrig blivit avbruten när jag har en putt kvar eller när jag är på green. Sedan sade de andra tjejerna: "Åh, nu när du säger så där så kommer det säkert hända". Och gissa vad? Det hände. Men vad ska vi göra åt saken? Vi kan ju inte spela under riktigt farliga förhållanden, sade Lydia Ko till reportrar enligt Reuters.

Alla svenskorna ligger för närvarande över par långt ner i tabellen. Anna Nordqvist, som låg bäst till av svenskorna efter första rundan, föll fritt efter en dubbelbogey på första hålet och ytterligare tre bogeys. Hon har tre hål kvar att spela.