Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-26 18:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/varldens-bast-betalda-idrottare-bara-en-kvinna-pa-topp-100/

Sport

Världens bäst betalda idrottare – bara en kvinna på topp 100

Lionel Messi är världens bäst betalde idrottare, enligt Forbes. Foto: Andres Larrovere/AFP

Forbes har släppt sin årliga genomgång av världens 100 bäst betalde idrottare. De tre första på listan är fotbollsspelare – och först på 63:e plats dyker en kvinna upp.

Lionel Messi är den idrottare som tjänar mest i världen. Argentinaren har dragit in nästan 1,2 miljarder kronor de senaste tolv månaderna. Barcelonastjärnan följs av Cristiano Ronaldo och Neymar på Forbes lista över de hundra bäst betalda idrottarna i världen.

Lionel Messi tar därmed över tronen från boxaren Floyd Mayweather, som inte finns på listan alls efter att ha toppat den fyra av de sju senaste åren.

Listan domineras dock av basketstjänor. 35 NBA-spelare tar plats bland världens bäst betalda. Av dessa drar LeBron James in mest flis och landar på åttonde plats totalt. Amerikansk fotboll har näst flest stjärnor, 19, på hundralistan.

Den kvinnliga representationen på listan är minst sagt klen. Först på 63:e plats dyker Serena Williams upp med sina med sina 275 miljoner kronor om året. Tennisstjärnan är enda kvinna på listan. Det är i alla fall en bättre än 2018, då löneligan helt ockuperades av män.

Ingen svensk finns med bland världens bäst betalda.

Forbes lista grundar sig på prispengar, löner, bonusar och sponsorintäkter under perioden 1 juni 2018 till 1 juni 2019.

Se hela listan här