Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-03 13:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/varldscupen-i-holmenkollen-kors-utan-publik/

Sport

Världscupen i Holmenkollen körs utan publik

Skidtävlingar på klassiska stadion i Holmenkollen kommer att köras utan publik i helgen.
Skidtävlingar på klassiska stadion i Holmenkollen kommer att köras utan publik i helgen. Foto: Fredrik Varfjell/NTB Scanpix/TT

På grund av spridningen av coronaviruset kommer helgens världscuptävlingar i skidor i Holmenkollen genomföras utan publik. Detta meddelar Oslo stad, enligt norska nyhetsbyrån NTB.

TT Text

Tävlingarna väntades locka runt 30 000 människor, som nu alltså får ställa in besöket på den klassiska anläggningen.

Efter flera dagars bedömning och övervakning av infektionsläget i den norska huvudstaden ska Norges nationella hälsomyndigheter ha landat i slutsatsen att det inte är säkert att så många människor samlas i Holmenkollen.

”Vi är särskilt bekymrade över situationen med stora folkmängder på tunnelbanan, i kombination med tidigare erfarenheter med hög alkoholkonsumtion i publiken. Vi måste göra allt vi kan för att minska spridningen av smittan så länge vi kan”, säger Svein Lyngroth, kommunaldirektör i Oslos kommunfullmäktiges avdelning för äldre, hälsa och arbete, i pressmeddelandet.

56 personer har konstaterats vara smittade av coronavirus i Norge fram till lunchtid på torsdagen.

Läs mer: Längdchefens svar på hotet: ”Det är inget fel på femmilen i Kollen”