Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Världstider på 400 häck i Stockholm

Norske världsmästaren Karsten Warholm slog nordiskt rekord på 400 meter häck i Stockholm. Men han blev bara tvåa. 

Vann gjorde Qatars Abderrahman Samba, en 22-åring som började med grenen förra året, och satte stadionrekord på Diamond League-galan.

– Jag är ännu bättre än i fjol, men ändå blir det frågor. Det är klart jag är lite förvirrad, säger Warholm.

På fredagen sprang den 20-årige Rai Benjamin den näst snabbaste tiden någonsin på 400 meter häck, 47,02 i USA. Qatars Abderrahman Samba och norske världsmästaren Karsten Warholm svarade med ett Stadion- och Diamond League-rekord, 47,41 för qatariern, och nordiskt rekord, 47,81 för norrmannen.

– Jag vill alltid göra någonting stort, och när jag ser någon göra 47,02 så tänker jag, ja, jag kan göra det, jag kan göra någonting stort, säger Samba.

Läs mer: Cyklist stoppade sprinters 

Warholm gick ut starkt, men orkade inte hålla qatariern bakom sig på upploppet, och precis som i Diamond League-galan i Oslo i torsdags slutade norrmannen tvåa. Men även om han fick svara på frågor om hur han lade upp loppet var han nöjd efteråt.

– Jag är jättenöjd. Det är ju nytt pers, och det börjar komma på sådana tider som 400 meter häck på historiskt, och jag springer på nästan samma tid som de andra killarna, säger norrmannen. 

– Det är klart, det är svårt att svara på tider som är väldigt bra. Det är väldigt speciellt, för i fjol sprang jag över en sekund långsammare här under samma förutsättningar, och då var det ingen som ställde frågor. 

Han ångrar inte den snabba öppningen alltför mycket.

– Det är det sättet som får det att fungera bra för mig, det är därför jag gör det. Jag tycker egentligen att jag stod upp rätt bra i dag. Jag dog inte i dag liksom, jag fick en bra tid.

Läs mer: Bengtsson nära stavrekord 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.