Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-30 02:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/varnamos-succetranare-blir-scout-i-malmo-ff/

SPORT

Värnamos succétränare blir scout i Malmö FF

Robin Asterhed har varit huvudtränare i Värnamo med Jonas Thern som assisterande.
Robin Asterhed har varit huvudtränare i Värnamo med Jonas Thern som assisterande. Foto: Jonas Lindkvist

Värnamos succétränare, Robin Asterhed, lämnar klubben för att bli chefsscout i Malmö FF, det skriver Malmö i ett pressmeddelande.

TT Text

– Jag har haft ett fantastiskt år i Värnamo och lärt mig massor och skapat relationer för livet. Men när möjligheten att bli chefsscout i MFF dök upp kunde jag inte tacka nej. Där har jag lärt mig mycket av det jag kan om fotboll och att få komma tillbaka och bidra till att föreningen ska bli bättre varje dag ser jag fram emot väldigt mycket, säger Asterhed i pressmeddelandet.

Asterhed har ett förflutet i Skåneklubben, som ungdomstränare men har sedan dess hunnit träna FC Köpenhamns P19-lag och nu senast Värnamos A-lag. Asterhed kom till Värnamo inför säsongen, då klubben var nykomling i superettan, och tog dem direkt upp till allsvenskan.

– Robin har i IFK Värnamo fått visa vilken klass han håller vad det gäller att hitta och utveckla spelare på elitnivå för seniorer och tillsammans med den gedigna erfarenhet han har av Malmö FF och de breda fotbollskunskaper Robin besitter ser vi honom som en stark förstärkning av vår organisation, säger Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF.

Läs mer: Doldisen som är på väg att skriva fotbollshistoria

Ämnen i artikeln

Malmö FF
IFK Värnamo
Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt