Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Vasaloppet 2018 fulltecknat på några minuter

Starten av Vasaloppet 2017 vid Berga by.
Starten av Vasaloppet 2017 vid Berga by. Foto: Ulf Palm/TT

Det tog bara knappt fem minuter så var det slut på startplatser till Vasaloppet 2018. Även biljetterna till nya lagloppet Nattvasan gick åt snabbt.

Klockan 09.00 på söndagsmorgonen släpptes biljetterna till Vasaloppet, men det tog inte lång tid innan meddelandet dök upp om att ”Vasaloppet 2018 är fulltecknat” och att man kan få en plats på reservlistan.

– Det tog 4 minuter och 55 sekunder för Vasaloppet och 6 minuter och 60 sekunder för Nattvasan, säger Camilla Sandy, pressekreterare på Vasaloppet.

Maxantalet deltagare i Vasaloppet är 15.800 personer.

De senaste åren har startplatserna gått åt snabbt.

– Det verkar fortsatt vara ett väldigt stort intresse, vilket är jätteroligt. Både motionstrenden och längdåkningstrenden står sig fortsatt stark. Många eftersträvar att ha ett tyligt mål för sin träning och om man har ett lopp som mål så blir träningen av, säger Camilla Sandy.

Även Nattvasan, som var ny för i år blev snabbt fulltecknad. Det är ett laglopp för tvåmannalag. I år var det 800 deltagare, men till 2018 hade man ökat till 1.500.

Till de övriga loppen som arrangeras, exempelvis Kortvasan, Tjejvasan och Öppet spår fanns det vid 10-tiden på söndagen fortfarande biljetter.

Förra året var det omkring 54.500 personer som gick i mål om man lägger ihop alla tävlingar.