Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-30 13:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/vasby-overklagar-vi-ar-den-storsta-forloraren/

Sport

Väsby överklagar: ”Vi är den största förloraren”

Väsby hockey kommer att överklaga Svenska Ishockeyförbundets beslut till Riksidrottsnämnden.
Väsby hockey kommer att överklaga Svenska Ishockeyförbundets beslut till Riksidrottsnämnden. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Beslutet att inget hockeylag flyttas upp eller ner kommer att överklagas till Riksidrottsnämnden.

Det är Väsby, som var på jakt efter en allsvensk plats, som på sin hemsida meddelar att de inte accepterar beslutet.

Division 1-laget Väsby Hockey gick och väntade på att de sista lagen skulle bli klara så att det allsvenska kvalet kunde börja. I kvalet var det redan klart att Väsby skulle möta AIK och Kristianstad, som slutade sist och näst sist i säsongens hockeyallsvenska. Då kom det nya coronaviruset och allt förändrades.

I och med Svenska Ishockeyförbundets besked under söndagen att inga lag kommer att flyttas upp eller ner kommer Väsby även den kommande säsongen spela i division I. Samtidigt som AIK och Kristianstad behåller sina allsvenska platser.

Väsby tänker dock inte ge upp den allsvenska drömmen utan en fajt.

Så här skriver klubben på sin hemsida: 

”Väsby Hockey är den största förloraren av alla. Ishockeyförbundets beslut innebär att av de tre klara kvalserielagen till hockeyallsvenskan flyttas endast två av de tre lagen upp till den högre serien. Trots att vi nu har samma serietillhörighet som AIK samt Kristianstad och inte kan spela vidare skiljer sig lagens öde radikalt. Vi har under säsongen vunnit allt som går att vinna men står i slutändan tomhänta. De lagen som haft den sportsligt sämsta säsongen är de stora vinnarna i detta beslut.”

På hemsidan skriver de också att deras ståndpunkt är att samtliga tre lagen nästa säsong antingen ska spela i allsvenskan nästa år eller i division I. 

”Att endast ett av de tre lagen som sitter i exakt samma sportsliga situation flyttas ned är förkastligt och ett beslut vi inte kan acceptera. Väsby Hockey kommer att överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden.”, skriver klubben på hemsidan.

Läs mer: Hockeyförbundet ställer in säsongen för SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan