Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-30 19:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/vaxjo-foll-i-tat-chl-match/

SPORT

Växjö utslaget – mäktig vändning av Leksand

Bild 1 av 2 Emil Heineman firar 7–1-målet.
Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån
Bild 2 av 2 Olle Lycksell gav Växjö ledningen i matchen mot Tappara, men finländarna vände och slog ut Växjö.
Foto: Mikael Fritzon/TT

I ett nordiskt derby tog finländska Tappara emot Växjö i CHL-slutspelets åttondelsfinal.

Hemmalaget vände och besegrade Växjö efter en svängig hockeymatch som slutade 4–2.

TT Text

Från första matchen i åttondelsfinalen mellan Tappara och Växjö kom lagen från ett 2–2-resultat när det var dags för det avgörande returmötet i Finland.

Det var Växjö som såg ut som det vassaste laget efter andra perioden. Smålänningarna ledde med 2–1 efter mål av Hardy Häman Aktell och Olle Lycksell.

Men i tredje perioden gasade finländarna på. Två mål av Tappara fem minuter in i perioden och hemmalaget hade plötsligt tagit kommandot. Växjö tryckte på för en kvittering men Veli-Matti Vittasmäki kunde i matchens slutskede slå in 4–2 i tom kasse som blev slutresultatet.

Frölunda hade inga problem med tyska Adler Mannheim. En 10–0-seger från första matchen innebar att Frölunda kunde gå på halvfart i den andra matchen. Elmer Söderblom och Simon Edvinsson samarbetade bra i matchen där den förstnämnde fick göra två mål på pass från just Edvinsson.

Frölunda avfärdade till slut sina motståndare med en enkel 4–1-seger.

Skellefteå hade det desto tyngre mot Sparta Prag. Trots en 2–1-seger på borta mot tjeckerna räckte det inte för att ta sig vidare till nästa runda.

Sparta Prags 3–1-seger från första matchen räckte för att vinna sammanlagt.

Rögle gick däremot vidare från sitt möte med Zürich. Efter att ha hamnat i 0–1-underläge i andra perioden stod det lika sammanlagt, 4–4.

Ludwig Larsson gav sitt lag kommandot i dubbelmötet igen efter att ha styrt i en skott från Ryan McKiernan. Dennis Everberg utökade sedan ledningen i powerplay och till slut kunde Adam Edström definitivt avgöra med ett 3–1-mål i tom bur.

Leksand stod för en mäktig vändning mot österrikiska Klagenfurt och är klart för kvartsfinal i CHL. Den första matchen slutade 4–0 till Klagenfurt och Leksand hade en prövning framför sig. Den hanterade man på bästa sätt.

Leksand ynglingar visade vägen. 18-åriga Isak Rosen satte två mål och 20-åriga Emil Heineman noterades för tre i en imponerande 8–1-seger.

Ämnen i artikeln

Rögle BK
Frölunda HC
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt