Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-04 20:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/vem-vet-om-goteborgsvarvet-gar-2021/

Sport

”Vem vet om Göteborgsvarvet går 2021?”

Foto: Henrik Brunnsgård/TT

Esks elva, vecka 20.

DN:s sportkrönikör Johan Esk sammanfattar sportveckan som gått.

1) 031-varvet

I helgen skulle Göteborgsvarvet ha gått och jag skulle ha sprungit men samma vecka jag skulle betala anmälningsavgiften kom larmen som gjorde att jag valde att vänta. De som hann betala är lovade en startplats 2021. Vem vet om Göteborgsvarvet går då?

2) 031-satsningen

Jakob Johansson och Alexander Farnerud är redan klara och snart kanske Marcus Berg glider in också. IFK Göteborgs krisstämpel har lossnat.

3) 031-drömmen

Henrik Lundqvist tränar med Frölunda. DN:s mästerfotograf Roger Turesson och alla andra frölundaiter drömmer om att det är mer än ett gästspel.

4) 031-ordet

Frölundaiter. Känns som ett ord från Anders Broströms tid. En vän blev som liten kille frölundait när ”Bros” på Hovet åkte mot AIK-klacken med sträckt långfinger.

5) Hockeyförslaget

Förre NHL-spelaren Nicklas Grossmans idé om hur huvudskadorna ska bli färre – fler slagsmål. ”Det styr upp en hel del av det otillåtna.”

6) Invändningen

Man ska inte bli av med ett stort problem genom att blåsa liv i ett gammalt. En orsak är de fysiska och psykiska men ishockeyns ”poliser” haft efter karriären.

7) Herrklubben

Och så var skidlandslaget fritt från kvinnliga ledare igen. Kvinnorna ser i stället till att bidra med framgångar i spåren. Det kan man inte anklaga herråkarna för. 

8) Kvinnosatsningen

Förbundskapten Karin Torneklint är drivande i nätverket som ska arbeta för att få fram fler kvinnliga tränare inom svensk friidrotts elitverksamhet.

9) Ledarcitatet

”Trots att jag är kapten har det inte fått fler kvinnor att satsa, utan vi måste jobba aktivt med frågan.” Karin Torneklint om den sneda könsfördelningen. 

10) Förloraren

Danske fotbollsspelaren Nicklas Bendtner har spelat bort motsvarande 70 miljoner kronor men säger att han inte haft problem med spelmissbruk.

11) Förloraren 2

Det stora problemet är att fotbollsvärlden blivit så verklighetsfrånvänd att det går att spela bort sådana sanslösa summor utan att gå under ekonomiskt.