Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-27 04:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/vem-vill-att-ens-svarson-ska-bli-som-tiger-woods/

Sport

”Vem vill att ens svärson ska bli som Tiger Woods?”

Dustin Johnson tillsammans med fästmön Paulina Gretzky efter segern i US Masters.
Dustin Johnson tillsammans med fästmön Paulina Gretzky efter segern i US Masters. Foto: Chris Carlson/AP

Esks elva, vecka 47.

DN-sportens krönikör sammanfattar veckan som gått.

1) VM-flytten

Att arrangera ishockey-VM i Belarus är lika puckat som det låter men nu drömmer Internationella ishockeyförbundet (IIHF) om att flytta mästerskapet till en VM-bubbla. I Nordkorea. Ett skämt? Ja, men var inte för säkra. När det gäller idrottsmästerskap finns inga vettiga gränser.

2) VM-flytten 2

Mer trovärdiga planer pratar om en VM-flytt till Ryssland. Pest byts mot kolera. Om högsta hockeyhönset René Fasel fick bestämma skulle Ryssland alltid ha VM.

3) VM-flytten 3

Det stora problemet är att IIHF inte kan flytta matcherna från Belarus med politisk motivering. Idén att politiken inte ska styra idrotten blir här ett självmål.

4) Golfrådet

Hockeylegendaren Wayne Gretzky har sagt att världsettan Dustin Johnson ”borde bli mer som Tiger Woods”. Udda önskan att blivande svärsonen ska bli som en missbrukare.

5) Comebacken

Fridolina Rolfö är för första gången sedan i våras uttagen till fotbollslandslaget. Rolfö har lidit av hjärnskakning. Därför finns tyvärr anledning till oro.

6) Corona-citatet

”Att göra den resan och veta att man är en tickande bomb… det hade inte varit jättekul.” Stina Nilssons oro att få corona utomlands och ha en lång resa hem.

7) Corona-frågan

Om man märker att man blivit sjuk, ska man inte stanna där man är då? Stina Nilsson lär inte ha problem att hitta hotellrum eller senare flyg dessa dagar.

8) Förbundskaptenen

Håkan Ericson gjorde succé med svenska U21-landslaget men var sedan ändå inte önskvärd. Han har tagit över Färöarna och gjort en ny succé där.

9) Författaren

Engelska fotbollsstjärnan Marcus Rashford fortsätter att göra fina insatser för samhället. Nu är det en bok och bokklubb som vänder sig till fattiga barn.

10) Författarcitatet

”Böcker var aldrig något som vi hade råd med som familj när vi behövde mat på bordet.” Rashford har arbetat för att barn ska få matkuponger under loven.

11) Hockeytrenden

Att tränare sliter av sig headsetet och lämnar C More-intervjun när de sagt vad de vill säga. Ska bli intressant att se vad det dyrt betalande bolaget gör åt det.

Ämnen i artikeln

Fotboll
Golf
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt