Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-13 07:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/verstappen-ledde-formel-1-da-small-dacket/

SPORT

Däckkaos förstörde dagen för Verstappen

Max Verstappen kraschade med blott fem varv kvar.
Max Verstappen kraschade med blott fem varv kvar. Foto: Natalia Kolesnikova/AFP

Formel 1-föraren Max Verstappen var på väg mot segern. Då small det – en punktering fick bilen att krascha med blott fem varv kvar.

– Det är väldigt frustrerande, säger Verstappen.

Lewis Hamilton missade dock chansen att ta över VM-ledningen genom att köra bort sig helt i omstarten.

TT Text

Däcken fick huvudrollen i Azerbajdzjans formel 1-tävling. Red Bull såg ut att gå mot en dubbelseger i tävlingen på gatorna i Baku. Bakom ledaren Max Verstappen höll hans stallkamrat Sergio Perez rivalen Lewis Hamilton bakom sig.

Men med fem varv kvar fick Max Verstappen punktering och kraschade bilen i hög hastighet i säkerhetsbarriären. En oskadd, men ursinnig Verstappen, steg ur bilen och sparkade demonstrativt på däcken när han lämnade sin bil på banan.

– Vi hade full kontroll... vi tappade många poäng och hade kunnat dryga ut avståndet i mästerskapet. Att det här hände så nära slutet är väldigt frustrerande, säger Verstappen enligt Reuters.

Det var dagens andra spektakulära punktering. Tidigare under loppet gick Aston Martin-föraren Lance Stroll samma öde till mötes, vilket fick flera av stallen att ifrågasätta kvaliteten på däcken till veckans tävling.

Efter Verstappens krasch fick loppet blåsas av med bara tre varv kvar.

I omstarten såg Lewis Hamilton sin chans att ta över ledningen och satsade för fullt, men missbedömde situationen helt, låste bromsarna och fortsatte rakt fram och av banan.

Den dundertabben kostade honom värdefulla VM-poäng. Nu slutade britten på 15:e plats och Verstappen behåller VM-ledningen.

När rivalerna försvann vann mexikanen Perez till slut tävlingen, före Sebastian Vettel, Aston Martin.

”Jag är så glad. Men jag är väldigt ledsen för Max för han gjorde ett enastående lopp och förtjänade verkligen att vinna. Det skulle ha varit otroligt om teamet kunde ha tagit de två första platserna, men i slutändan blev det ändå en fantastisk dag”, säger Perez till F1:s webbplats.

Ämnen i artikeln

Motorsport
Formel 1

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt