Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-17 21:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/verstappen-ny-vm-ledare-nar-bottas-vann/

SPORT

Verstappen ny VM-ledare – när Bottas vann

Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: AFP

Spänningen tätnar i F1-cirkusen. Med sex tävlingar kvar är det det fortfarande ett tvåmansrace om världsmästartiteln mellan sjufaldige mästaren Lewis Hamilton och utmanaren Max Verstappen.

Efter Turkiets GP är det sex poäng mellan dem till nederländarens fördel.

TT Text

Ingen av dem kunde dock rå på segraren på banan i Istanbul, finländaren Valtteri Bottas som kontrollerade sin ledning från start till mål och dessutom stod för loppets snabbaste tid.

Turkiets GP ställde höga krav på förarna. Ett tidigare regnoväder gjorde att banan torkade långsamt och däckbytena skedde sent i loppet. Lewis Hamilton bytte, som sista toppförare, så sent som med sju varv kvar – dock inte helt frivilligt.

I och med brittens däckbyte tappade han två placeringar, ner till en femteplats. På det fuktiga underlaget blev nya däck inte en fördel förrän det första gummilagret slitits ner och däcken blivit lite mer glatta. Det sena bytet sabbade alla chanser till en pallplats.

– Varför gav ni upp den platsen?, utbrast Hamilton till sitt team i radion.

Verstappen å sin sida verkade ha bytt precis i tid och kunde bevaka sin andraplats och bärga 18 nya poäng och därmed ta över VM-ledningen, med sex poäng.

– Vi maximerade det resultatet, det var inte lätt med däcken, sade Verstappen efter målgång.

Ämnen i artikeln

Formel 1

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt