Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Victor Hedman: En stor ära

TAMPA. Utsedd till Sveriges bästa hockeyspelare förra säsongen gör Victor Hedman i september comeback i Tre Kronor där han inte spelat sedan VM i Stockholm 2012.

– En stor ära, säger han på telefon från Ottawa, där hans Tampa möter Erik Karlssons lag på torsdagen.

Victor Hedman fick ingen plats i OS-laget i Sotji 2014, men efter att förra våren spelat fram sitt Tampa till Stanley Cup-final efter ett nytt strålande samarbete med Anton Strålman, är Victor åter i Tre Kronors tröja.

– Jättekul och häftigt. Det är ju ett fruktansvärt bra lag. Utan tvekan. Börja med Henke (Lundqvist) längst bak. En världsmålvakt, och sedan den backsidan. Kul att vara en del av den, säger Victor.

När ni pratat med Peter Popovic, Rikard Grönborg och Nicklas Lidström, som alla varit i Tampa för att se och träffa dig och Anton, har ni då talat om er två som ett givet backpar?

– Nej, det är väl inget vi riktigt har prata om i detalj så. Men vi är nöjda med vår säsong i Tampa så här långt. Det är heller inget som är upp till oss.

Men med tanke på att turneringen är kort vore det märkligt om landslagsledningen inte tog tillvara att Victor och Anton är så samspelta som de är. De är Tampas två klart bästa backar och finns på isen i var sin powerplayuppställning.

För alla spelarna i Tre Kronor blir det en ny erfarenhet med att spela en sådan här turnering före den ordinarie säsongen.

Men det kan bli en kort sommar.

Vad säger du om det?

– Det gör inget. Det är kul att spela hockey. I vår bransch är det bra med en kort sommar, svarar Victor, vilket skulle innebära att det lag man spelar i gått långt i Stanley Cup-slutspelet.