Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-03 07:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ville-knacka-klubborna-efter-svenska-fiaskot/

SPORT

Ville knäcka klubborna efter svenska fiaskot

Det blev ett svenskt fiasko för Rikard Karlberg och Co. i British Open.
Det blev ett svenskt fiasko för Rikard Karlberg och Co. i British Open. Foto: Christer Höglund/TT

Svensk herrgolf har det tungt och British Open blev ingen vändpunkt. Samtliga fyra spelare missade kvalgränsen.

– Egentligen skulle jag vilja knäcka alla klubbor i bagen, men jag är vuxen och vet att det inte hjälper, säger Rikard Karlberg.

TT Text

Ett över par blev kvalgränsen i The Open, vilket innebar att tre av de fyra svenska spelarna missade fortsatt spel med minsta möjliga marginal.

Göteborgaren Karlberg var allra närmast att klara ”cutten” efter att ha inlett fredagens spel strålande i majorn på Royal St George's. Med bara fyra hål kvar låg han på par totalt och var på god väg mot att få spela majorgolf även i helgen.

Men avslutningen blev bitter med bogeys både på hål 15 och 18 och Karlberg slutade totalt två slag över par (73 respektive 69 slag).

– På en skala ett till tio är besvikelsen en klar nia. Jag gjorde ett ärkemisstag på sista och slog ned utslaget i bunkern. Klantigt gjort, säger Karlberg.

34-åringen trodde inte att bunkern gick att nå med sin ”spoon”, men tji fick han i medvinden. Karlberg var besviken både på sig själv och caddien.

– Det är en sak att missa för att man gör ett dåligt slag. Men jag slog ett kanonbra slag, som ändå blev dåligt efter ett felbeslut. Jag skulle ha varit mer defensiv och det här kommer sitta i länge, säger Karlberg som fixade spel i The Open tack vare andraplatsen i Irish Open häromveckan.

Övriga svenskar då?

Marcus Kinhult låg bäst till efter 69 slag på inledningsrundan, men fick aldrig spelet att lossna under andra rundan. Bogeys på hål 2, 3, 5 och 8 gjorde att Kinhult snabbt föll som en sten i resultatlistan. Han kämpade sig tillbaka, men bogeyn på 15:e gjorde att han också missade ”cutten” med ett slag.

– Jag är väldigt, väldigt besviken, säger han.

– Det var en dålig dag på jobbet, jag gör många misstag i olika delar av spelet. Jag gjorde mitt bästa med det jag hade, men tyvärr var det inte bättre i dag. Tråkigt att tävlingen tar slut halvvägs.

Ödet att missa kvalgränsen med ett slag drabbade även Henrik Stenson. 2016 års The Open-mästare kom inte till årets mästerskap med någon form att jubla över, men 45-åringen brukar sällan misslyckas helt i favorittävlingen. Nu blev det två 71-rundor och den första missade ”cutten” i The Open sedan 2007 för Stenson.

Alex Norén inledde andra rundan i en brant uppförsbacke efter 74 slag på torsdagen. Andra rundan blev bättre, men inte tillräckligt bra. Efter 71 slag slutade Norén +5 totalt.

För honom bär det snart av till Japan där han och Henrik Norlander, som inte var kvalificerad för The Open, ska försvara de blågula färgerna i OS i Tokyo.

Läs mer:

Oosthuizen leder inför helgen i The Open

Masters-vinnaren drar sig ur British Open

Ämnen i artikeln

Golf

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt