Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 01:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ville-larsson-trivs-valdigt-bra-i-djurgardstrojan/

Sport

Ville Larsson: Trivs väldigt bra i Djurgårdströjan

Marcus Högström, Ville Larsson och Jesper Karlsson i Brännkyrkahallen där Djurgården basket håller till. Onsdagens premiärmatch i Basketligan mot Jämtland spelas dock i Kungliga tennishallen. Foto: dif.se

Han har spelat ishockey med Marcus Högström och fotboll med Jesper Karlström. Men det är på basketplan Ville Larsson ska göra sig ett namn i Djurgården.

– Jag trivs väldigt bra i Djurgårdströjan, säger Larsson inför onsdagens ligapremiär i Kungliga tennishallen.

Ville Larsson är 20 år och har precis flyttat ned från Luleå för att spela för Djurgården i Basketligan.

För att komma rätt in i den så kallade Djurgårdsfamiljen fick han chansen att möta ishockeybacken Marcus Högström, som spelade sin första match för Djurgården 2013, och fotbollsmittfältaren Jesper Karlström, som kom till klubben 2015, för att prata och prova på varandras sporter.

Högström fick ut dem på hal is.

– Jag trodde att jag skulle vara lite ringrostig när man inte åkt på ett tag men grunderna satt ändå i ganska bra, säger Larsson.

Spelarna tävlade dessutom i att skjuta straffar på A-lagsmålvakten Robin Jensen. Den matchen slutade oavgjord då samtliga i trion gjorde ett mål på tre försök.

Karlström tog med dem till fotbollens träningsanläggning på Kaknäs där de fick skjuta straffar på målvaktstränaren Nikos Gkoulios. Larsson satte en av tre straffar, Karlström och Högström var snäppet bättre och satte två.

Själv ville norrlänningen visa hur man lägger straffar i basket men han tvingades ge sig för Högström som satte samtliga sina tre straffar, Larsson och Karlström hittade rätt två gånger.

– Där var Högström från hockeyn riktigt vass, berömmer Larsson.

Djurgårdsspelarna Marcus Högström (ishockey), Jesper Karlström (fotboll) och Ville Larsson (basket) testade på varandras sporter under förra veckan. Foto: dif.se

Förra måndagen var Larsson dessutom på Tele2 arena och såg Djurgården vinna med 2–0 mot Helsingborg.

– Det var min första allsvenska match, nu ska jag försöka se någon hockeymatch också. 

Men det är för att hjälpa Djurgården i klubbens basketsatsning som Ville Larsson, som spelat 28 ungdomslandskamper, lämnade BC Luleå.

– Jag ville komma ned till Stockholm och prova något nytt. Jag gillar Charles Bartons tänk och träningarna är roliga, hela satsningen känns rätt.

I Luleå är basketintresset ofta på topp. I Stockholm är det svårare att locka publik till matcherna men premiären mot Jämtland i Kungliga tennishallen lockar över 4.000 åskådare.

– Det kommer bli riktigt roligt att spela inför fullsatta läktare, säger Larsson.

Onsdagens match är den enda som är planerad i Kungliga tennishallen, övriga hemmamatcher spelas i Brännkyrkahallen.

– Det är där vi tränar och har vårt omklädningsrum.

Ville Larsson är en av många guarder i Charles Bartons lagbygge. 

– Jo, så är det, vi gillar att spela snabbt. Och våra stora killar är rörliga och kan spela på många positioner, det gäller att utnyttja farten.

I genrepet inför ligapremiären förlorade Djurgården på hemmaplan mot Köping i Svenska cupen med 81–97.

– Vi fick det inte riktigt att klaffa i försvaret och inte alltid i anfallet heller, det gick inte riktigt som vi tänkt oss. Vi har lite att jobba med inför premiären.

Läs mer: Södertälje Kings regerande svenska mästare