Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Vinst för Jamaica i båda stafetterna

VM i Moskva hade en kung och en drottning – båda från Jamaica.

När Usain Bolt och Shelly-Ann Fraser-Pryce sprang i mål som segrare på 4x100 meter innebar det att 26-åringarna lämnar den ryska huvudstaden med tre guld vardera.

Med sin tredje VM-titel i Moskva steg också Usain Bolt in i en exklusiv skara. Guldet var hans åttonde och så många har endast tre friidrottare lyckats ta tidigare – den amerikanska trion Allyson Felix, Carl Lewis och Michael Johnson.

Allt talar också för att Usain Bolt snart kommer att bli ensam i topp i antal VM-titlar.

– Mitt stora mål nu i karriären är att försvara mina dubbla guld i OS i Rio de Janeiro 2016 och det här var ett viktigt steg på den vägen. Jag har blivit bättre och bättre under säsongen och formen känns riktigt bra, sade sprintern, som har ytterligare ett VM (i Peking) på vägen till Rio

Efter stafettguldet visade också han sin glädje vid sidan av löparbanan. Han spexade med publiken och bjöd på sig själv. Bland alla ryska guldmedaljörer var Usain Bolt den store publikfavoriten.

Enda möjliga ”smolken i glädjebägaren” var att jamaicanen inte fick vara med om ett nytt världsrekord. I Peking-OS satte han tre, i VM i Berlin 2009 två och i VM i Daegu 2011 och OS i London i fjol satte Jamaica världsrekord i stafett.